GeorgePresedintele PNL Buzau, deputatul George Scutaru, a declarat astazi in fata pensionarilor militari ca printre primele lucruri pe care va trebui sa le faca PNL odata cu venirea la guvernare este revenirea la sistemul occupational al pensiilor militare.
Scutaru considera situatia creata in urma procesului de recalculare a pensiilor militare o batjocora la adresa pensionarilor militari: “Asistam in acest moment la o batjocorire a armatei in modul cum se aplica aceasta lege. S-a spus ca recalcularea va dura 4 luni si pe urma Guvernul, presat de catre justitie , ia in considerare in al 12-lea ceas hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie si prelungeste procesul de recalculare pana la data de 31 decembrie 2011. Cu toate astea, eu cred, ca guvernantii stiau ca procesul de recalculare este unul laborios care nu se poate face in patru luni de zile si nu inteleg de ce acesti oameni au fost purtati pe drumuri, li s-au dat pensii diminuate pentru ca sa li se spuna ca apoi se va reveni la pensiile mai mari, dar faptul ca militarii sunt inglobati in sistemul national de pensii este un lucru nemeritat. In nici o tara NATO, militarii nu beneficiaza de un asemenea tratament, fie sunt intr-un sistem distinct, special, fie este vorba de un capitol special in legea pensiilor. ”- a declarat deputatul George Scutaru

De asemenea, presedintele PNL Buzau, George Scutaru, a condamnat dublul limbaj al guvernantilor cand vine vorba de Armata Romana si a aratat ca militarii au avut un statut special inca din vremea lui Alexandru Ioan Cuza.

“Nu pot sa nu remarc dublul limbaj al guvernantilor. Pe de o parte cand, din pacate, ne moare cate un militar in Afganistan, cei aflati la putere vorbesc despre rolul armatei despre faptul ca armata este un adevarat ambasador al Romaniei si cat am avut de castigat in urma prezentei noastre militare. Pe de alta parte, auzim de la Boc si gasca sa, despre faptul ca militarii au pensii nesimtite, si apoi li se mai si desfiinteaza un statut special pe care l-au avut nu de la Constantinescu, nu de la Iliescu ci de pe vremea lui Cuza. ”-a incheiat deputatul George Scutaru.
La intalnirea de astazi din Sala Mare a Consiliului judetean Buzau au participat  George Scutaru, Titi Holban si Marian Ghiveciu dar si Cornel Dobritoiu, fost secretar de stat in MApN si actualmente ministru desemnat de PNL in Guvernul din umbra.

Ciprian STERIAN

[audio:http://jurnaluldebuzau.ro/wp-content/uploads/2011/01/George-SCUTARU.mp3|titles=George SCUTARU]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here