Președintele organizației municipale a PD-L Buzău, Ciprian Ene a precizat astăzi într-o conferință de presă că : ” o problemă care mă interesează pe mine la nivelul primăriei Buzău este schimbul de terenuri din zona de nord a județului, o tranzacțiede 2 milioane de euro. Primăria și Consiliul Local au gestionat prost acest schimb de terenuri și la prima vedere îmi lasă impresia că este în dezavantajul municipalității. Evaluarea făcută d efuncționarii primăriei mi se pare incorectă

Săptămâna trecută , în cadrul primei ședințe de consiliu local din acest an, Primăria Buzău a perfectat schimbul cu proprietarii terenului care în prezent reprezintă breteaua de acces către Fabrica de bere. În schimbul acestui teren, proprietarii au solicitat un altul care să fie de aceeaşi valoare, municipiul Buzău predând, în schimbul a cinci terenuri câştigate de proprietari în instanţă, altele proprietate privată, situate în tarlaua 19, limitrofă DN 10, la ieşirea din municipiu către Verneşti.

Comisia a stabilit ca schimbul de terenuri să se realizeze prin aplicarea unui raport de schimb de 10,71 la 1, iar suprafaţa cedată în schimb din tarlaua 19 să fie de 105.436 mp, mult mai mare decât suprafaţa restituită în natură de instanţă, lângă Fabrica de Bere, proprietarilor. Schimbul de terenuri se va face cu plata unei diferenţe de preţ de 3.948 euro, pe care proprietarii, soţii Ion şi Georgeta Leu, respectiv soţii Anton şi Valerica Constantin, o vor plăti anterior perfectării contractului de schimb, la cursul de schimb al Băncii Naţionale a României din ziua efectuării plăţii.

Scandalul “bretelei de la Fabrica de bere” a izbucnit în 2008. Instanţa a restituit, în natură, către doi proprietari, un teren pe care erau construite un drum, o bretea a şoselei de centură şi o parcare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here