foto colgiu

Florin Mădălin Colgiu, liderul organizației de tineret a PNL Buzău, a fost ales, sâmbătă, vicepreședinte la nivel național al TNL.

”Vreau să le mulțumesc tuturor colegilor pentru încrederea lor. Această alegere mă onorează și mă obligă în același timp să continui munca de până acum. Suntem o echipă tânără, entuziastă și sunt sigur că vom reuși să facem ceea ce ne propunem”, a spus Florin Colgiu.

Florin Colgiu este membru al Biroului Politic Național al TNL din 2011, fiind membru PNL din 2003. Florin Colgiu deține funcția de președinte al tinerilor liberali buzoieni din 2008.

Sâmbătă, 18 mai 2013, a avut loc, la Romexpo, Conferința Națională de Alegeri a Tineretului Național Liberal. În prezența a 3.500 de delegați și invitați, tinerii liberali și-au lansat noul program, TNL Dezvoltă România. Acesta a constituit moțiunea pe baza căreia Florin-Alexandru Alexe a candidat pentru un nou mandat de președinte al TNL, alături de tinerii liberali pe care acesta i-a propus pentru a face parte din noul Birou Permanent Național al TNL.

 

Moțiunea a fost aprobată de plen cu 2.493 voturi pentru, 28 împotrivă și 70 de abțineri, din totalul de 2.591 voturi valide. Astfel, deputatul Florin Alexandru Alexe a fost ales președintele TNL pentru un nou mandat de 2 ani. În baza aceleiași moțiuni au fost aleși 46 de membri ai BPN, dintre care 1 președinte executiv – Valentin Șoneriu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, 1 secretar general – deputatul Costel Alexe,  22 de vicepreședinți și 22 de membri. Pe lângă aceștia, vor mai face parte din birou Claudia Benchescu, președinte CSL – membru de drept al BPN al TNL și cei 4 coordonatori ai Departamentelor TNL: TNL Rural – Cristian Ancuța, Comisiile de specialitate – Cosmin Lefter, Clubul oamenilor de afaceri tineri liberali – Răzvan Silaghi, T comunică – Alexandru Kocsis.

 

În cadrul Conferinței Naționale de Alegeri au fost alese birourile naționale de conducere ale Departamentelor TNL Rural  – 2.591 voturi valabil exprimate, din care 2.458 pentru, 58 împotrivă și 75 abțineri, Comisiile de specialitate – 2.591 voturi valabil exprimate, din care 2.465 pentru, 51 împotrivă și 75 abțineri și Clubul oamenilor de afaceri tineri liberali – 2.591 voturi valabil exprimate, din care 2.465 pentru, 48 împotrivă și 78 abțineri.

La eveniment au participat liderii USL – Crin Antonescu – președintele PNL și co-președinte USL, Victor Ponta – președinte PSD și co-președinte al USL și Daniel Constantin – președinte PC.

La Conferința Națională de Alegeri a TNL au mai participat, în calitate de invitați, din partea PNL: vicepreședinții Mihai Voicu, Eugen Nicolăescu, Varujan Vosganian, Radu Stroe, Tudor Chiuariu, secretarul general, Eduard Hellvig, președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, miniștrii Cristian David și Daniel Barbu, deputatul Gigel Știrbu, europarlamentarii Ramona Mănescu, Renate Weber, Cristian Bușoi. Din partea PSD, au mai participat, Nicolae Bănicioiu, Ministrul Tineretului și Sportului, Mihnea Costoiu, Ministru delegat pentru cercetare și învățământ superior, președintelele TC, și deputatul Mihai Sturzu. Din partea  PC a mai participat Maria Grappini, Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism și Alina Cazanacli, Președintele Tineretului Conservator. George Mocanu, președintele Tineretului Liberal Democrat din Republica Moldova a transmis un mesaj din partea tinerilor liberali democrați moldoveni. Din partea liberalilor britanici, au transmis un mesaj Stuart Rice și Jon Burchell.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here