boscoPropunerea presedintelui PSD, Victor Ponta de a incheia la Tribunal o alianta politica intre PSD, PNL si PC  nu a ramas fara ecouri nici in plan local. Presedintele PSD Buzau,  Constantin Boscodeala este de acord cu propunerea sefului sau de partid si crede ca alianta propusa de acesta are sanse sa functioneze foarte bine si la Buzau in ciuda faptului ca in Consiliul Judetean exista deja o intelegere intre PNL si PDL:  „Va functiona fara nici o problema la Buzau. Cat despre cine va conduce noua constructie, nu e nici o problema, m-am inteles bine cu orice lider, iar cu presedintele PNL Buzau, ma inteleg foarte bine, ne cunoastem de mult timp si suntem si foarte buni prieteni”.

PredaDe cealalta parte, liderul PDL Buzau, deputatul Cezar Preda considera ca o astfel de alianta este nefireasca din cauza faptului ca cele trei formatiuni politice implicate au orientari diferite insa ea se poate face cu scopul de a izola PDL si pe Traian Basescu.  Pe de alta parte, Preda nu crede ca la Buzau alianta va fi privita cu ochi buni de liberali: „La Buzau nu cred ca aceasta compatibilitate va fi o multumire foarte mare, si asa liberalii adevarati sunt oripilati de legatura lor cu antenele securitatii lui Ceausescu, sunt oripilati si de faptul ca un partid care are zero in sondaje vine si le cere parte electorala din  ce au acumulat ei. Va fi greu la Buzau pentru ca aici  PNL are intelegere cu noi si daca o vor incalca, e problema lor. Eu imi mentin angajamentul fata de ei si fata de cetateni, dar ei sunt ei care trebuie sa decida. Eu m-am mai batut si altadata singur impotriva tututor, suntem caliti si pregatiti sa ducem batalia asta. Eu imi duc crucea pe care o am de cand am intrat in politica. Faptul ca PSD doreste o constructie politica cu PNL in Consiliul Judetean e treaba lor. Daca reusesc sa ii convinga pe liberalii din judet de aceasta treaba e bine, insa, eu nu cred. De o  jumatate de an ei nu sunt in stare sa se inteleaga si au facut apel sa ii impace Ponta si Antonescu. E treaba lor. Pentru mine constructia cu liberalii a insemnat avantajul tuturor localitatilor din judet. A fost prima oara in 2010 cand am votat un buget echilibrat pentru toate 87 de localitati. Daca ei vor sa faca o intelegere sa isi imparta bugetul doar la localitatile conduse de ei, e treaba lor. Eu imi duc crucea meam  crucea PDL ”, a incheiat Cezar Preda.

Ciprian STERIAN

[audio:http://jurnaluldebuzau.ro/wp-content/uploads/2011/01/Constantin-BOSCODEALA3.mp3|titles=Constantin BOSCODEALA] [audio:http://jurnaluldebuzau.ro/wp-content/uploads/2011/01/Cezar-PREDA1.mp3|titles=Cezar PREDA]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here