scutaruDeputaţii din Comisia de Apărare vor avea peste aproximativ o lună o întâlnire cu ministrul Internelor, Traian Igaş, pentru a primi informaţii suplimentare legate de disponibilizările operate în sistem sau despre modul în care va funcţiona poliţia rurală, a declarat liberalul George Scutaru.

Potrivit lui Scutaru, întâlnirea ar urma să aibă loc peste aproximativ o lună, la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor. Traian Igaş este aşteptat să prezintă o situaţie centralizată a disponibilizărilor din sistem pentru fiecare judeţ în parte şi pentru fiecare categorie-Jandarmerie, Poliţie, IGSU – dar şi să prezinte modul în care consideră că vor funcţiona structurile de poliţie rurală, după reorganizare.

În ceea ce priveşte audierea de marţi din Comisia de Apărare din Camera Deputaţilor, Scutaru a spus că ministrul Igaş a dat asigurări că de la 1 ianuarie 2012 vor putea fi angajaţi aproximativ 560 de ofiţeri din promoţia 2011, urmând ca până în toamna anului 2012 să fie încadraţi alţi 2.200 de suboţiferi, absolvenţi ai instuţiilor de învăţământ ale MAI. Igaş ar fi spus că posturile destinate tinerilor absolvenţi ar urma să fie obţinute prin redistribuirea unui număr de 7.000 de posturi către viitoarele poliţii municipale.

„Este inadmisibil ca tinerii absolvenţi  să nu-şi poată face o previziune cu privire la o carieră în MAI. Sunt aproape 3.000 de oameni care au terminat în acest an care nu-şi pot lua nici măcar ajutor de şomaj şi sunt într-o situaţie materială precară. Sunt oameni puşi să spere că MAI îi va angaja şi că, astfel, îşi vor putea face meseria şi să trăiască. Poate că pe viitor ar trebui să se legifereze mult mai bine numărul de posturi care să fie scoase la concurs în instituţiile de învăţământ ale MAI”, a comentat vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor, George Scutaru.

De asemenea, Scutaru i-a cerut ministrului Igaş să prezinte o situaţie concretă cu privire la numărul de disponibilizări operate ca urmare a adoptării Legii de reorganizare a Poliţiei de Frontieră. „I-am cerut personal să precizeze care este cifra exactă a celor care urmează să fie concediaţi ca urmare a legii de reorganizare a Poliţiei de Frontieră, pentru că şeful instituţiei a spus la discuţiile din Comisia de Apărare că ar fi vorba de 1.057 de persoane, apoi în Plen secretarul de stat Dascălu a spus că sunt doar 700 de persoane, pentru ca la audierea de marţi ministrul Igaş să afirme că nicio persoană nu va fi concediată şi că cele 700 de posturi ar urma să fie transferate către poliţia rurală, pentru întărirea patrulelor la frontieră”, a spus Scutaru, care a adăugat că  Legea este programată pentru votul final în Senat, după ce a trecut de Cameră, şi că USL se va exprima împotrivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here