Reporter: O reformă a dialogului social, o asumare a răspunderii Guvernului pentru această lege a dialogului social era necesară?

Paul Beganu: „ Sistemul de organizare al sindicatelor și chiar al patronatelor se impunea clar. Din păcate la nivelul județului Buzău, relația mea cu sindicatele în ultima vreme e oarecum deteriorată și o spun cu amărăciune pentru că eu am răspuns prompt de câte ori au existat solicitări și intervenții ale dumnealor.(…) Din păcate unii sindcaliști pe care nu numai că-i bănuiesc dar știu sigur că nu joacă cinstit, cel puțin în relația cu mine, vin cu idei politice,. E bine să discutăm , el de pe poziția de lider de sindicat, eu de pe cea de prefect. La un moment dat s-a întrerupt acest dialog social, materializat în ședințe în ultimă instanță, nu au mai participat. Mie nu-mi place acest mod de lucru, eu insist în continuare în a le solicita să-mi transmită ce au de transmis, e o ruptură la această oră și nu am înțeles de ce”

Reporter: O problemă care nu ne dă pace, reforma sănătății, reorganizarea spitalelor, ce aduce bun în sistemul medical de la noi?

Paul Beganu : „Erau spitale în mediul rural care apăreau cu economii foarte mari lunare, pe când Spitalul Județean avea numai găuri și asta pentru că ei ( spitalele din rural, n.r.) nu făceau altceva decât să-i urce în salvare și să-i trimită la Spitalul Județean. Cred că a fost afectat și personalul medical , e bine că s-a reușit repartizarea acestora și nu au rămas pe drumuri. Lucrurile le consider la început, pentru că eu nu consider că s-a făcut nimic în ce privește reorganizarea acestui sistem. Sunt convins că într-un an vom vorbi altfel despre sistemul sanitar”

Reporter: Declasificarea Spitalului Județean , a celui de la Săpoca, înseamnă o finanțare mai mică.

Paul Beganu : “ Chiar astăzi am avut câteva intervenții la Ministerul Sănătății în ce privește acest aspect, Săpoca e unul dintre spitalele de primă mărime de acest gen din România. Noi sperăm să obținem ce am propus. Nu îmi doresc să abandonez această idée, altfel avem o problemă serioasă în ce privește finanțarea, mă refer aici la Săpoca”

Reporter: Am ieșit din recesiune, ne anunța primul ministru. Unde se situează Buzăul după mai bine de doi ani de criză?

Paul Beganu : “La începutul lui 2010 indicatorii macroeconomici îl situau undeva la jumătatea treimii de mijloc. Acum s-a ridicat în partea superioară a acelei treimi. Un exemplu: de la 1 ianuarie avem 539 de societăți comerciale înregistrate din care vreo 70 debutante. S-a demarat o colaborare între societățile comerciale din județul buzău și societăți comerciale din afara țării care a contribuit la relansarea producției din societățile respective. Există la ora asta foarte multe proiecte în domeniul agricol, în zona Rm Sărat, Glodeanu Sărat, pe creșterea suinelor și acest aspect contribuie la o revenire. Județul Buzău era situat pe locul 17 sau 18 când aveam 8% creștere economică la nivel național. Reprezentanți ai agenților economici cu care am asta de vorbă spun că se simte un oarecare reviriment indeosebi în domeniul construcțiilor, noi avem agenți economici mulți specializați în acest domeniu”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here