Cu un an inainte de finalizarea celui de-al doilea mandat la presedintia Consiliului Judetean Buzau,economistul Victor Mocanu isi face un bilant. In balanta realizarilor si insucceselor sunt puse obiectivele de la inceput de mandat dar si nerealizarile. O scurta privire asupra bilelor albe si negre pe care presedintele le aseaza in dreptul fiecarui obiectiv propus, ne poate face o idee despre cat de mult a progresat judetul nostru in cei 7 ani (iunie 2004 – iunie 2011).

Un scurt bilant dupa doua mandate

„In 17 iunie 2004 , am fost investit in functia de presedinte al Consiliului Judetean prin votul consilierilor PRM, PD, PNL si PUR-ul de atunci. Sigura ca primul mandat a fost un mandat greu, datorita si faptului ca anul 2004-2005, Buzaul a avut parte de inundatii, de distrugeri catastrofale ale infrastructurii rutiere si scolare si de sanatate. Cu greu am reusit sa le facem fata , dar eu zic ca printr-o mobilizare exemplara, atat a mea cat si a colegilor mei din CJ, cat si a specialistilor, am reusit sa facem fata acestei incercari, a fost prima mare incercare pe care zic eu ca am invins-o la inceput de mandat in fruntea CJ.In primul mandat am realizat si cateva obiective deosebite, ma refer in primul rand la ceea ce a insemnat reabilitarea si modernizarea spatiului din spitalul Garlasi, o sectie exterioara a spitalului judetean, cat si a sectiei de oncologie. Acolo in afara de mobilizarea unor fonduri europene si CJ a venit cu o participare destul de insemnata astfel incat la ora actuala aceste doua sectii exterioare ale spitalului judetean arata foarte bine. In acest timp am incercat si reusit si in spitalul judetean sa modernizam sectii. Am modernizat sectia de chirurgie, de cardiologie, acum urmeaza sectia de interne, de ortopedie si sectia de pediatrie. Nu este de neglijat nici faptul ca in perioada primului mandat am asfaltat cateva tronsoane de drumuri judetene, am cautat sa mentinem intr-o stare de viabilitate buna cei o mie de km pe care ii avem in administare ca drum judetean.(…) Ma refer in primul rand la cea mai mare investitie pe care am promovat-o : realizarea unei noi locatii pentru Maternitate – o sectie a spitalului judetean Buzau. Sigur am avut mari probleme pentru ca acest obiectiv sa prinda contur si in prezent sa ne aflam intr-o faza in care sa spunem ca am inceput finalizarea acestei investitii.”

Ce ati avea sa va reprosati in aceste doua mandate?

„Sigur ca nu numai realizarile sunt cele care ma bucura, sunt si lucruri pe care nu le-am putut realiza, ma refer in primul rand, o mare nerealizare a mea este faptul ca nu am reusit sau nu am fost ajutat indeajuns de cei care aveau puterea, zic eu, si le statea in vot, sa gasim o posibilitate ca locatia de pe bulevardul Balcescu, fostul spital Bratianu, sa primeasca o destinatie care sa bucure buzoienii. O mare nerealizare si un mare repros care il fac coalitiilor care s-au perindat in votul determinant in CJ se refera la faptul ca nu am reusit sa demaram proiectul privind gestionarea deseurilor in judetul Buzau, proiect cu bani europeni de 33 de milioane de euro, care pana acum a fost ratat. Resursele insuficiente au facut ca in mandatul meu sa nu reusesc sa termin anumite obiective de investitii din sectia de invatamant, sector care in 2008 prinsese un contur extraordinar si acum au ajuns in paragina. Sper ca in perioada urmatoare, daca nu incepand cu 2011, sa se reia aceste investitii si intr-adevar reteaua scolara sa aiba niste locatii moderne si copiii sa vina cu drag in aceste institutii de invatamant”.

Pe langa obiectivele aproape finalizate,enumerate de presedintele CJ , s-ar mai putea adauga Drumul Vinului, proiect demarat dupa vizita in Sicilia a lui Victor Mocanu. Asezarea geografica a judetului Buzau precum si traditia culturii vitei de vie, au stat la baza initiativei presedintelui CJ de a face un drum al vinului si unul al cramelor, in paralel cu inlocuirea plantatiilor de vita autohtona cu vie nobila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here