uniformeSenatorii din Comisia pentru Învăţământ au respins, ieri, propunerea legislativă înaintată de deputatul Cezar Preda care prevede introducerea obligativităţii purtării uniformei şcolare în unităţile învăţământ primar – clasele I-IV şi gimnazial.

Propunerea legislativă a primit un raport de respingere din partea Comisiei pentru învăţământ din Senat, opiniile membrilor Comisiei în ceea ce priveşte utilitatea impunerii unei astfel de măsuri fiind împărţite. Unii au considerat că măsura introducerea unei ţinute vestimentare în şcoli ar putea “armoniza” atmosfera din şcoli şi „i-ar pune pe picior de egalitate pe elevii cu familii cu venituri bune şi pe cei care provin din familii mai sărace”. Pe de altă parte, alţi senatori au susţinut că purtarea unei uniforme şcolare ar putea afecta în mod negativ personalitatea în formare a elevilor din învăţământul primar şi din cel gimnazial.

Legea va fi totuşi discutată în Senat, care este prima Cameră sesizată în cazul propunerii legislative privind introducerea unor măsuri pentru creşterea prestigiului educaţiei în învăţământul primar şi gimnazial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here