bîgiu

Chiar înainte de de­clan­şarea sesiunii parlamentare de toamnă, programată să în­ceapă la 1 septembrie, liberalii se vor întruni pe Litoral, la Mamaia, acolo unde se ţine şi Şcoala de Vară a T.N.L. din acest an. Ei vor avea o şedinţă a Biroului Politic Naţional, organism de conducere al P.N.L., urmată de o alta, mai lărgită a De­le­gaţiei Permanente.

La reuniunea Biroului Po­litic Naţional vor reprezenta Buzăul atât preşedintele Consiliului Judeţean, Cristi Bîgiu, în calitate de vice­pre­şedinte al P.N.L., cât şi deputatul George Scutaru, în calitate de pre­şedinte al filialei teritoriale Buzău.

La Delegaţia Permanentă, organism care exercită conducerea partidului între Congrese, acolo ar trebui să par­ticipe atât cei doi, cât şi ceilalţi parlamentari de Buzău ai P.N.L., respectiv senatorul Doina Tudor şi deputaţii Titi Holban respectiv Erland Cocei. Din Delegaţia Permanentă mai face parte şi Cristi Roma­nescu, vicepreședintele CJ Buzău.
În cadrul Delegaţiei Permanente se va aborda şi situaţia primarilor şi a şefilor de Consilii Judeţene aflaţi, conform A.N.I., în situaţie de incompatibilitate, dar se va face şi o analiză a conflictelor majore care există în unele judeţe între liderii P.N.L. şi cei ai P.S.D. În fine, dar nu în ultimul rând, De­legaţia Permanentă este che­mată să stabilească data re­ferendumului pentru modificarea Constituţiei. Conform declaraţiilor venite dinspre U.S.L. este de aşteptat ca refe­rendumul să fie organizat cu odată cu alegerile prezidenţiale.
Delegaţia Permanentă şi Biroul Politic Naţional se vor reuni în staţiunea Mamaia între 29 şi 30 august. De asemenea, pe data de 30 august, este programată şi Delegaţia Permanentă a Organizaţiei de Femei a PNL. Între 30 şi 31 august va avea loc Şcoala de Vară a Tineretului Naţional Liberal în cadrul căreia membrii prezenţi vor veni cu idei şi proiecte noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here