cristi-bigiu

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, liberalul Cristi Bîgiu a demisionat astăzi din funcția de vicepreședinte al PNL, în şedinţa Biroului Politic Naţional, alături de întreaga conducere a formaţiunii politice, ca urmare a rezultatelor obținute la nivel național de Partidul Naţional Liberal la alegerile europarlamentare. Crin Antonescu şi Klaus Iohannis au fost primii care şi-au depus mandatele ca urmare a rezultatului sub aşteptări la alegerilepentru desemnarea reprezentanţilor în Parlamentul European.

Biroul Permanent Național a convocat pentru miercuri Delegația Permanentă care va stabili data organizării Congresului Extraordinar  al partidului când se va alege o nouă structură de conducere pentru formaţiunea politică. Cel mai probabil, un congres extraordinar urmează să aibă loc în luna iunie. Până atunci, conducerea  urmează să fie asigurată de secretarul general al partidului, Rareş Mănescu, şi de un număr restrâns vicepreşedinţi, dintre cei care au obţinut, în judeţele din care provin, un scor mai mare la europarlamentare. O a doua variantă discutată este ca actuala conducere, deşi demisionară, să asigure interimatul până la Congres.
La Buzău, PNL a obţinut un scor de 22.39 la sută, organizația PNL Buzău clasându-se între primele cinci organizații la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here