Liderul PSD Buzau isi arata susținerea față de deciziile luate de Consiliul Local Municipal. Marcel Ciolacu este de parere ca sunt actiuni democratice. „Administrația buzoiană trebuie să intre în normalitate și legalitate. Iar consilierii locali și primarul, aleși de către cetățeni, trebuie să dezvolte orașul. Asta înseamnă o societate credibilă, care se poate bucura de respectul investitorilor. Fără aceste lucruri România și Buzăul vor rămâne izolate și tratate cum nu ne dorim. În 2014 nu am votat cu Klaus Iohannis dar, după alegeri, am respectat instituția prezidențială și pe domnul președinte al României atunci când a venit în Parlament. Am promis buzoienilor că Partidul Social Democrat pentru prima dată, va despărți administrația de politică. Acest lucru se întâmplă astăzi și cred cu hotărâre că deciziile luate de Consiliul Local din Buzău și de către domnul primar Constantin Toma sunt cele corecte pentru a intra în starea de normalitate și legalitate.
Ceea ce au votat marea majoritate a consilierilor locali, de la toate partidele politice din consiliu, reprezintă voința buzoienilor. Trei consilieri s-au abținut, inclusiv unul de la PSD. Așa funcționează democrația, nimeni nu are dreptul să conteste acest lucru. Pentru a fi mai clar, nu vorbesc acum de schimbări de directori. Acest lucru este atributul administrației. Dar, ca buzoian care-și plătește facturile de utilități, pot spune că apa este scumpă și plină de rugină.
Nu este atributul meu să decid cine să fie reprezentant în AGA sau în consiliul de administrație al vreunei societăți subordonate primăriei. Și nici a celor de la BERD sau de la Ministerul Fondurilor Europene. Acest atribut este doar al Consiliului Local și al Primarului. Regulile democrației sunt clare, aceștia sunt reprezentanții legali alesi și domniile lor hotărăsc, respectând legea, fără a face confuzie între funcțiile alese și cele numite.
Mai mult decât atât, un angajat al unei companii subordonate Consiliului Local nu are nicidecum dreptul să sfideze, să amenințe sau să jignească acționarul majoritar.
Domnule Ionel Tescaru, eu nu vorbesc acum de schimbarea dumneavoastră, eu vorbesc acum despre respectul față de votul buzoienilor care au ales un primar și o echipă de consilieri locali, de intrarea în normalitate și de respectarea legii. Compania de Apă aparține cetățenilor municipiului Buzău, iar în Consiliul Local Municipal sunt reprezentanții buzoienilor. Astfel funcționează un stat de drept și tot astfel funcționează o societate europeană și democratică”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here