Sute de indicaliști din silvicultură au ajuns în fața clădirii Parlamentului, pentru a le cere aleșilor să adopte legea care îi protejează de agresiunile hoților de lemne. Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a coborât printre pădurari și le-a ascultat nemulțumirile, invitându-i în biroul său pentru a discuta aplicat despre rezolvarea problemelor.

414C9243 C289 4C39 A9F3 F7EFF7706E0C

”Suntem singuri în pădure cu hoții de lemne și de cele mai multe nu ne apără nimeni decât Dumnezeu.”
Asta mi-a spus unul dintre silvicultorii care au protestat astăzi în fața Parlamentului cerând să își poată face meseria în condiții de siguranță.
Eu cred că lucrurile pe care le cer acești oameni sunt de bun simț! Nu poți să aperi pădurea doar cu pixul și legitimația! Acest lucru este inacceptabil!

De asta am ținut să merg împreună cu mai mulți colegi parlamentari alături de silvicultori și să-i invit la o discuție așezată pentru a stabili împreună măsurile urgente care se impun. Dintre toate punctele convenite, cel mai important este că vom dezbate și aproba în regim de urgență Statutul personalului silvic care îi va ajuta pe aceștia să se apere mai eficient în fața hoților de lemne și a braconierilor. Vorbim de măsuri de întărire a autorității, dotare cu armament de serviciu și alte mijloace tehnice de apărare.

Am făcut împreună un pas important și sper ca alături de celelalte legi agreate să contribuim la îmbunătățirea condițiilor în care silvicultorii își fac treaba.

PS: am văzut că domnul candidat Barna a încercat să speculeze electoral acest protest. Nu știa însă că silvicultorii cunoșteau că USR nu a votat în comisii legile care îi priveau. Așa că s-a acoperit de rușine și huiduieli! Ghinion!” a transmis Marcel Ciolacu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here