beganu-300x190Fostul prefect Paul Beganu, afaceristului din Ţândărei, Gheorghe Ceteraş şi avocatului Mihail Vasile Cosmin nu vor să îşi petreacă sărbătorile după gratii. Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au decis să prelungească măsura de arest preventiv cu încă 30 de zile, adică până pe 19 ianuarie. Decizia a putut fi contestată în termen de 48 de ore de apărătorii inculpaților, lucru care s-a şi întâmplat, avocaţii făcâdn demersurile necesare. Cel mai probabil, la începutul săptămânii viitoare se va judeca contestaţia la decizia rămânerii în arest a fostului prefect Paul Beganu, afaceristului din Ţândărei Gheorghe Ceteraş şi avocatului Mihail Vasile Cosmin până la 19 ianuarie aşa cum se pronunţase iniţial instanţa.
În acest moment, membrii lorului Beganu se află in arest preventiv pentru 30 de zile, şi este posibil ca magistraţii să respingă contestatia depusă de avocati şi astfel fostul prefect de Buzău și acoliții săi să rămână în arest până pe 19 ianuarie, însă nu este exclus ca ulterior magistrații să nu fie de acord cu judecarea lor în stare de libertate și să-i țină tot după gratii.

Fostul prefect, Paul Beganu este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual, instigare la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual și instigare la dare de mită.Afaceristul Gheorghe Ceteraş este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă și dare de mită, acesta fiind cel pe mâna căruia a intrat pădurea de la Gura Teghii, deși nu avea acest drept, împroprietărirea făcându-se după ce a dat mită în stânga și-n dreapta, de la un angajat al Romsilva până la fostul prefect Paul Beganu și la un judecător de la Pătârlagele, unde s-a judecat dosarul său de împroprietărire. În arest, alături de Beganu și Ceteraș se mai află avocatul Mihail Cosmin Vasile, acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la dare de mită.În acelaşi dosar, este cercetat sub control judiciar judecătorul Neculae Toader, fost preşedinte al Judecătoriei Pătârlagele dar și inginerul silvic Ion Irimia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here