costacheFostul presedinte al organizatiei judetene a Partidului Romania Mare, deputatul Mircea Costache, re(aparut) in Partidul Conservator dupa instalarea noului lider interimar, senatorul Ion Vasile, s-a lansat, vineri, la conferinta de presa saptamanala, intr-un atac nu doar la adresa minoritatii maghiare, ci a unei parti a grupului parlamentar al minoritatilor nationale.

Aceasta dupa ce, pret de mai multe minute, seful sau de partid, senatorul Ion Vasile, a prezentat un punct de vedere moderat si prudent asupra incidentelor inregistrate pe 15 martie, incidente ce au culminat cu spanzurarea papusii cu chipul lui Avram Iancu, dar si asupra tentativei reprezentantilor PNL de a impune, pe parcursul discutiilor pe marginea motiunii de cenzura, ca Parlamentul sa protesteze oficial fata de aceste incidente.

Aminitindu-si de „vremurile bune” cand atacurile nationaliste si xenofobe reprezentau puncte forte ale discursului sau de peremist, conservatorul Mircea Costache a sustinut ca, in Romania, conform recensamantului din anul 1992, nu exista minoritate ruteana si a macedonenilor slavi, care, insa, sunt reprezentati, acum, in Parlament. „Oricine putea spune, la recensamant, ca este matracuc, si recenzorul il trecea, pentru ca recensamantul s-a facut in baza propriilor declaratii. Si asa ne trezim in Parlament cu reprezentanti ai unor minoritati care nu exista, si, uneori, ati vazut ca si un vot conteaza”, a spus Mireca Costache.

Il asteptam, la urmatoarea conferinta de presa, sa ne explice ce inseamna cuvantul turcesc „matrakuka”, din care provine cuvantul citat mai sus, al carui sens este, conform DEX, “femeie șleampătă, stricată”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here