cezarLiderul PD-L Buzău a adus în discuție astăzi  tema regionalizării și a modificărilor ce se propun pentru noua Constituție. Deputatul Cezar Preda spune că  : ” regionalizarea și modificarea Constituției văd că au devenit angajamente pe viață și pe moarte ale domnului Antonescu și ale domnului Dragnea. În privința regionalizării doar ieri erau 8 regiuni, astăzi sunt 9 și dacă mai e vreun baron puternic PSD care mai vrea și el să-și facă regiune proprie mâine vor fi 10. Văd că n-a putut rezista presiunii Constanței, baronului de la Constanța , deci modificarea Constituției și regionalizarea defapt au devenit așa o succesiune de cereri ale baronilor USL și aceste modificări fundamentale pentru statul român au un aspect de negoț de piață, adică îți dau asta îmi dai aia,îți votez asta îmi votezi aia.

Politicianul buzoian se declară oarecum consternat privind cât de repede și ușor pot decidenții aflați la guvernare să analizeze aspecte care țin de reprezentativitate națională, de identitate ori de familie.

”  Au început să apară stemele pe steaguri, dezbat acum rapid în 2-3 zile ce înseamnă familia, ce înseamnă căsătoria, ei cred că așa se discută un subiect de așa o anvergură , în 2-3 zile” spune vicepreședintele PD-L Cezar Preda.

Punctul de vedere al PD-L, exprimat de către deputatul Cezar Preda este în acest sens fără echivoc: boicot la referendum.

Este după părerea mea o bătaie de joc și PD-L care a introdus ca și amendament în tezele noii Constituții chestiunile în primul rând dictate de popor,de referendum, și căruia i s-au respins toate amendamentele,va boicota referendumul pentru Constituție. E clar că PSD și PNL fac din acest act fundamental al țării un concurs de a fixa drepturi sau de a tăia drepturi. Eu cred că românii nu vor fi părtași la o asemenea brambureală de Constituție pe care USL-ul în majoritatea sa largă  vrea să o facă

Astăzi 7 iunie aflăm că se va separa Dobrogea de regiunea de sud-est, presupun că iarăși va începe o sarabandă de lobby-uri televizate la cine dintre cele 4 județe va trebui să fie capitala regiunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here