DSC 5333 1Consiliul Naţional al PSD a adoptat, sâmbătă, o serie de rezoluţii prin care social-democraţii se declară, între altele, împotriva proiectelor PDL de modificare a organizării teritoriale, de comasare a scrutinelor şi de revizuire a Constituţiei înainte de alegeri.

Organizația județeană a Partidului Social Democrat Buzău a participat la aceste lucrări cu o delegaţie formată din 30 de membri. Aceştia au aprobat în bloc „decalogul lui Ponta”, care cuprinde, printre altele, o serie de rezoluţii privind abuzurile puterii împotriva aleşilor locali în care se critică alocarea diferențiată a fondurilor de la Guvern preponderent către aleșii locali ai PDL.

Într-o altă rezoluție, social-democrații s-au declarat ferm împotriva modificării administrativ-teritoriale a țării, dar și împotriva comasării alegerilor. „În loc să îşi asume răspunderea pentru situaţia în care a adus România, actuala guvernare lansează teme parazitare, cu scopul de a deturna atenţia de la genocidul social şi economic produs. Organizarea alegerilor, modificarea împărţirii teritoriale şi regulile constituţionale nu sunt simple formalităţi, (…) ci regulile care stabilesc conţinutul interacţiunii politice şi trasează liniile dezvoltării României. Modificarea acestor instituţii, într-un cadru politic marcat de criză, fără legitimitate electorală şi în preajma unui an electoral pune în pericol în mod semnificativ caracterul democratic al statului social român”, se arată în textul rezoluţiei.

Mai mult decât atât, președintele PSD Victor Ponta a declarat că nu îşi propune să rămână cât mai mult timp preşedinte al partidului, ci să ducă partidul spre victoria în alegeri şi să conducă România alături de colegii săi.

Ponta a adăugat că un partid mare, precum PSD, nu poate fi condus după „promisiuni călduţe”.

„Nu cred că poţi să conduci un partid mare, aşa cum este PSD, doar cu promisiuni călduţe, cu negocieri nesfârşite, cu dorinţa de a nu supăra pe nimeni şi practic supărând pe toată lumea, pentru că nu iau decizii, fără să-mi asum riscuri. Am decis să iau, de fiecare dată, acea cale dificilă a soluţiei pe care am considerat-o alături de colegii de conducere ca fiind importantă din partid”, a spus Ponta.

Liderul social-democrat a arătat că nu îşi propune să rămână preşedintele PSD „cât mai mult”. „Nu este scopul meu să fiu un preşedinte de partid şi atât. Îmi propun să conduc acest partid în bătălia electorală pe care, după atâta timp, să o câştigăm cu adevărat, şi îmi propun alături de dvs. să conduc România, nu doar să fiu liderul PSD”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here