646x4046Noii deputaţi şi senatori de Buzău au primit, astăzi certificatele doveditoare a calităţii de parlamentar. Au fost prezenţi doar 11 dintre noii aleşi,absenţi fiind Cezar Preda şi Marian Ghiveciu.În numele lui Cezar Preda s-a prezentat un angajat al biroului său parlamentar iar în cazul lui Marian Ghiveciu, al doilea absent, certificatul a fost înmânat preşedintelui Organizaţiei Judeţene PSD, Constantin Boşcodeală. Judecătorul Valentin Barbu, preşedintele BEJ Buzău, le-a înmânat documentele noilor parlamentari. La final, noii parlamentari au ciocnit pahare cu şampanie, au oferit flori doamnelor prezente la ceremonie şi au făcut o fotografie de grup.

Colegiul 1    George Scutaru
George Scutaru (PNL), rămâne deputat în colegiul pe care l-a reprezentat şi în legislatura 2008 – 2012. Este preşedintele PNL Buzău, membru al acestei formaţiuni din anul 2002.

Colegiul 2    Adrian Mocanu
Adrian Mocanu, 29 de ani, a fost cel mai tânăr parlamentar ales după 1989. Este fiul lui Victor Mocanu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, şi el câştigător al unui mandat de senator.

Colegiul 3    Titi Holban
Omul de afaceri râmnicean Titi Holban (PNL), fratele primarului municipiului Râmnicu Sărat, Viorel Holban, este la al doilea mandat de deputat. În vechea legislatură a fost membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice dar şi în cea pentru pentru buget, finanţe şi bănci.

Colegiul 4    Erland Cocei
Erland Cocei este membru al Partidului National Liberal din 2006, are 42 de ani, este absolvent al Universitatii Politehnice Bucuresti, însă lucrează în domeniul bancar.

Colegiul 5    Marian Ghiveciu
Profesorul de geografie Marian Ghiveciu (43 de ani), a lucrat la începutul anilor ’90 ca profesor, apoi, din 1993, ca şef al biroului de administraţie la Primăria Pogoanele. Din 2000 până în 2005, a deţinut calitatea de director general al unei societăţi comerciale italiene. A fost în Parlament şi în mandatul 2008 – 2012.

Gheorghe Coman (PP-DD) Candidatul PP-DD care va merge în Camera Deputaţilor de pe locul trei obţinut în colegiul său, cu 5,98 %, este omul de afaceri Gheorghe Coman. De profesie inginer auto, acesta este cunoscut ca proprietar al mai multor balastiere.

Colegiul 6    Eugen Nicolicea
Eugen Nicolicea (56 de ani), de profesie inginer electronist, este vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Este parlamentar din 1992, obţinând nu mai puţin de şase mandate în legislativul României. Ca o ironie, Nicolicea (UNPR) s-a remarcat ca un aprig apărător al preşedintelui Traian Băsescu în campania electorală ce a precedat Referendumul din această vară.

Colegiul 7    Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (45 de ani), de profesie jurist, social democratul Marcel Ciolacu şi-a început cariera profesională în anul 1988, ca electronist la o societate din Bucureşti. Din 1991, Ciolacu a activat în sectorul privat, deţinând diverse funcţii de conducere în cadrul unor societăţi comerciale. În 2005, pentru o perioadă scurtă de timp, a fost prefect (interimar) al judeţului Buzău. Din 2008, este viceprimar al municipiului Buzău.

Cezar Preda (ARD53 de ani), inginer şi economist de profesie, este parlamentar din anul 2004. În perioada 1984 – 1989, Preda a lucrat ca inginer la SC Aromet, în anii ’90, a lucrat ca funcţionar în cadrul Primăriei Buzău, după care a intrat în sectorul privat, fiind administrator al unor societăţi de salubritate din Buzău şi Bucureşti. Cezar Preda este cel mai mediatizat om politic buzoian.

SENAT
Colegiul 1    Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici, consilier al premierului Victor Ponta, a fost secretar de stat în Ministerul Finanţelor iar din luna mai a acestui an a fost cooptat în echipa consilierilor de stat din aparatul propriu de lucru al primului-ministru.

Colegiul 2    Doina Tudor
Doina Tudor, soţia noului preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Daniel Tudor, este membru al PNL din anul 2002. Este director la diverse societăţi comerciale.

Colegiul 3    Victor Mocanu
Fost preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, în perioada 2004 – 2012, economistul Victor Mocanu se află la prima experienţă de parlamentar.

Constantin Popa (PP-DD) Omul de afaceri buzoian Constantin Popa, investitor în domeniul comerţului şi reciclării gunoaielor, pleacă în Parlament de pe un fotoliu de consilier local municipal din partea Partidului Poporului-Dan Diaconescu. A obţinut 18,63 % în Colegiul 3, după Victor Mocanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here