LiviuDemocrat-liberalii buzoieni par a se baza, la sedinta de saptamana viitoare a Consiliului Judetean, pe votul secret pentru alegerea unui nou vicepresedinte, pe postul ramas vacant in urma demisiei colegei lor de partid Cecilia Manolescu. Cel putin asa s-ar putea intelege din declaratia secretarului general al organizatiei judetene, Liviu Mocanu, din conferinta de presa de duminica. „Noi vom propune candidatul nostru (fostul primar al Ramnicului, Constantin Ghinioiu, n.r.) la functia de vicepresedinte. Votul este secret, vom vedea ce va iesi”, a spus Mocanu.
Sursa citata a mai declarat, cu aceeasi ocazie, ca motivele reale ale deciziei liberalilor de a se alia, la nivelul Consiliului Judetean, cu social-democratii, sunt, de fapt, presiunile de la Bucureşti, precum şi neseriozitatea conducerii organizaţiei judeţene a Partidului Naţional Liberal. Liviu Mocanu a reamintit ca organizatia pedelista (democrata, la acea data) a mai avut un protocol cu liberalii, unul scris si intarit cu juraminte pe Biblie, pe care acestia l-au incalcat.
Secretarul general al P.D.L. Buzau este convins ca motivele invocate de conducerea judeteana a Partidului National Liberal pentru ruperea intelegerii cu democrat-liberalii nu sunt reale. El a afirmat ca numărul serviciilor deconcentrate conduse de liberali este aproape egal cu cel al institutiilor cu sefi democrat-liberali, dar si ca sumele alocate comunitatilor cu primari liberali, prin Ordonanta 7, au fost de 9 miliarde lei , in timp ce comunele „portocalii” au primit 13 miliarde. Mai mult, sustine Liviu Mocanu, intelegerea denuntata de liberali nici nu prevedea negocieri pe aceasta tema.

Mihail TUDOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here