sediupsd 1280Comitetul Executiv al PSD a aprobat ieri demararea procedurilor de cumparare a sediului din soseaua Kiseleff nr. 10. Pentru aceasta PSD are nevoie de un million de euro, bani pe care ii imprumuta de la o banca. Oamenii cu dare de mana din PSD au fost invitati sa doneze sume cuprinse intre 5.000 si 20.000 de lei pentru acoperirea ratei lunare a creditului.

Sediul din Kiseleff se afla in proprietatea RAPPS. Pentru a cumpara acest sediu, PSD se imprumuta la banca aproximativ un milion de euro. Chiria pentru acest sediu este de aproximativ 8.000 de euro, conform trezorierului PSD, iar rata estimata a creditului este de 10.000 euro lunar.

Pentru a plati insa ratele la banca, PSD are nevoie de bani. Din acest motiv liderii PSD cu dare de mana au fost invitati sa doneze bani. Aceste donatii trebuie sa fie de maxim 5.000 de lei pentru persoane fizice si maxim 20.000 lei pentru firme.

„Vreau să las după ce nu voi mai fi preşedinte PSD nu doar un partid modern, ci şi un sediu”, a explicat Victor Ponta confirmand aprobarea mandatului pentru cumpărarea „sediului tradiţional al PSD”.

Limita pentru donaţii a fost justificată Victot Ponta pe ideea că, dacă ar da mai mult, unii dintre liderii PSD ar avea pretentia de a deveni „actionari la partid”. „Orice membru poate dona maxim 5.000 de lei pentru ca nu vreau sa avem actionari la partid”, a mai spus Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here