cezar15Prim-vicepreşedintele PDL deputatul Cezar Preda a declarat că instigarea populaţiei la denunţ „îl clasifică” pe premierul Victor Ponta „în tabloul comuniştilor intolerabili”, întrucât reintroduce după 22 de ani practica potrivit căreia „vecinul să te denunţe ca să o ducă mai bine”.  „Instigarea populaţiei la denunţ îl clasifică pe Ponta în tabloul comuniştilor intolerabili. Făceau denunţul şi delaţiunea pentru orice. El, iată, reintroduce după 22 de ani practica potrivit căreia vecinul să te denunţe ca s-o ducă el mai bine. Halal gândire, halal premier tânăr”, a afirmat, într-o conferinţă de presă, Cezar Preda.  El l-a criticat şi pe secretarul de stat în Ministerul Finanţelor, Liviu Voinea, care a anunţat recent că ministerul este decis să elimine cât mai multe dintre excepţiile privind impozitul pe proprietate, pe venit şi pe profit.
„Domnul Voinea este exemplul clar a ce înseamnă să fii în tribună şi apoi să treci în teren. Când era în tribună era un mare comentator, când a intrat în teren primele două fraze pe care le-a putut spune au fost că a găsit soluţii să impoziteze piscinele şi să instaureze denunţul ca să aducă bani la stat. Atât au produs tinerii lui Ponta, atât au putut”, a mai spus Cezar Preda. Românii care vor transmite Fiscului informaţii privind fapte de evaziune ale unor persoane sau companii ar putea primi stimulente fiscale sau facilităţi, aşa cum se întâmplă şi în alte state, declara, săptămâna trecută, secretarul de stat în MFP Liviu Voinea, care va studia legislaţia „denunţătorului” din Suedia. Ieri Victor Ponta a declarat, la Târgu Jiu, că ideea Ministerului Finanţelor de a strânge informaţii de la cetăţeni ar putea încuraja delaţiunea şi nu va funcţiona la fel de bine cum se întâmplă în străinătate. Ponta a precizat şi că i-a cerut secretarului de stat din Ministerul Finanţelor, Liviu Voinea, să prezinte mai întâi Guvernului astfel de idei şi abia apoi să le facă publice prin intermediul presei.
„L-am rugat pe domnul Voinea întâi să ne prezinte nouă ideile şi după aceea să le prezinte în presă”, a declarat prim-ministrul.