cezar          Cezar Preda a declarat că este dreptul ministrului Justiţiei să facă propunerile pentru funcţiile de procuror general şi procuror şef al DNA şi că rămâne ca preşedintele să decidă dacă sunt cele mai potrivite persoane.

Nu cunosc persoanele. E dreptul ministrului Justiţiei să propună, nu le cunosc activitatea. Rămâne ca preşedintele să decidă dacă sunt cel mai potrivite persoane„, a declarat Cezar Preda, întrebat în legătură cu nominalizarea lui Tiberiu Niţu şi Ioan Irimie pentru funcţiile de procuror general şi respectiv şef la DNA.

Tiberiu Niţu a fost propus pentru funcţia de procuror general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, iar Ioan Irimie a fost nominalizat pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a anunţat, joi, ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru.

Ministrul Justiţiei a declarat că, după evaluarea candidaturilor depuse pentru cele două funcţii şi a interviurilor susţinute de aceştia, comisia a indicat câte două persoane care au îndeplinit în cea mai mare măsură standardele impuse.

Mona Pivniceru a spus că pentru funcţia de procuror general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au fost selectaţi Elena Hach şi Tiberiu Niţu, iar pentru conducerea DNA au fost selectaţi Claudiu Dumitrescu şi Ioan Irimie.

Ministrul Justiţiei a adăugat că, în baza acestei liste scurte, a făcut o apreciere proprie a standardelor de evalaure şi a procedurilor, fiind propuşi Tiberiu Niţu ca procuror general al PICCJ şi Ioan Irimie la şefia DNA.

Propunerile ministeriale pentru cele două funcţii vor fi înaintate Consiliului Superior al Mgistraturii.

Potrivit regulamentului de numire a procurorilor şefi, CSM are termen 60 de zile până la emiterea unui aviz (consultativ) la propunerea înaintată de ministrul Justiţiei, decizia finală urmând a fi luată de preşedintele României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here