rosioru-76Proiectul de hotărâre care se referă la „trecerea terenului situat în municipiul Buzău, tarlaua 31, parcela 374 din proprietatea privată în proprietatea publică a municipiului, precum şi încetarea dreptului de superficie constituit în favoarea Societăţii Comerciale <Concas> S.A. Buzău” naşte controverse în Consiliul Local Municipal. După ce luna trecută proiectul a primit vot nefavorabil din partea aleşilor PDL şi PP-DD, luna aceasta a fost din nou supus aprobării. De data aceasta consilierii PP-DD nu s-au mai împotrivit proiectului.

„Referitor la conţinutul acestui proiect noi ne-am abţinut data trecută pentru a vedea clar proiectul. Este clar că acolo este nevoie de un branşament la gaze ca firma să poată să aducă utilităţi pentru locuinţele de acolo. Noi, consilierii PP-DD nu ne putem opune la acest lucru pentru că oamenii au nevoie de utilităţi şi oamenii au cumpărat aceste locuinţe într-un cartier în municipiu şi nu ne putem opune de dragul de a face opoziţie. Este clar că în 2005-2006, în contractul dintre Primărie şi această societate există multe neregularităţi şi acolo ar trebui să vedem cum au stat lucrurile, trebuia perfectat. În concluzie, noi consilierii PP-DD nu ne opunem acestui proiect şi trebuie să înţelegem că oamenii din acest cartier fac parte din municipiul Buzău şi ei sunt constribuabili şi nu ne interesează jocurile de culise. Suntem acuzaţi că suntem cumpăraţi, dar nu este adevărat pentru că pe noi nu ne-a contactat niciun repezentant al acestei firme”, a spus astăzi Silviu Roşioru, consilier municipal PP-DD.

Votul PP-DD-iştilor vine după ce aseară consilierul Silviu Roşioru a fost văzut ieşind din hotelul pe care Ionel Gagu în deţine în centrul oraşului. Se pare că discuţia dintre Silviu Roşioru şi Ionel Gagu a avut efecte beneficce având în vedere că aleşii PP-DD din Consiliul Local Municipal au votat „pentru” la acest proiect. Reamintim că Ionel Gagu este propreitarul firmei care se ocupă de construcţia locuinţelor în cartierul Orizont.

Totodată, consilierii PDL au rămas fermi pe poziţie şi de data aceasta s-au abţinut să voteze aceste proiect. „Noi, consilierii PDL ne-am exprimat poziţia faţă de acest proiect, să nu se înţeleagă că am avut o poziţie de natură de a nu veni în spirjin cetăţenilor din acest cartier, doar că există multe necorcondanţe. La momentul acesta proiectul de hotărâre este doar o chestiune procedurală. Noi ne vom abţine în continuare„, a spus astăzi Ciprian Ene, consilier municipal din partea PDL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here