Partidul Social Democrat are ținte clare pentru alegerile locale. După funcția de primar al municipiului Buzău și președinția Consiliului Județean, social-democrații și-au stabilit o altă prioritate: câștigarea primăriei municipiului Râmnicu Sărat, condusă în prezent de liberalul Viorel Holban.

În opinia președintelui organizației județene a PSD, Constantin Boșcodeală, de vină pentru această situație este fosta conducere a partidului, care nu a gestionat corect lucrurile la alegerile locale din 2008. “În primul rând pentru mine este importat să recâştig primăria Râmnicu Sărat. Asta e prima ţintă pentru mine, în afară de primăria Buzău şi de preşedinţia Consiliului Judeţean. Pentru că cei mai mulţi cetăţeni din Râmnicu Sărat au orientare de stânga şi sunt cu PSD-ul. Numai greşeala conducerii partidului din 2006-2008 a făcut ca noi să pierdem această primărie”, a declarat Constantin Boşcodeală.

Un alt lucru discutat intens în această perioadă în partid îl reprezintă candidaturile pentru primăriile din judeţ. Boşcodeală atrage atenţia că pentru aceste primării, PSD trebuie să meargă cu candidaţi proprii, la fel ca şi PNL, pentru a se putea bate cu reprezentanţii partidelor din coaliţia de guvernare. Potrivit acestuia ar fi o greşeală ca PSD şi PNL să meargă cu candidaţi unici, asta pentru că cel care ratează nominalizarea ar putea migra către alte partide, în special UNPR.  Așa s-ar ajunge ca un reprezentant al USL să candideze împotriva a doi reprezentanți ai partidelor de guvernământ: PDL și UNPR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here