Liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, s-a plâns în şedinţa CEX de vineri că preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, l-a înjurat pe holurile sediului PSD. În replică, Ciolacu l-a întrebat, direct, în şedinţă, dacă vrea bătaie. Marcel Ciolacu şi Marian Oprişan sunt în tabere diferite. Liderul PSD Vrancea a avut un schimb de replici şi cu primarul Capitalei Gabriela Firea, potrivit unor surse politice

Tensiunile au fost prezente pe toată durata lucrărilor Comitetului Executiv de vineri al PSD. Marian Oprișan și Marcel Ciolacu s-au poziționat în tabere diferite. Potrivit presei centrale, în timpul ședinței în care președintele PSD, Viorica Dăncilă a anunțat convocarea unui congres extraordinar, spiritele s-au încins. Când actualul premier a explicat că nu a participat la elaborarea bugetului pe 2019, liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu, ar fi spus în șoaptă că trebuia să-și dea demisia, apreciere preluată și rostită cu voce tare de Marian Oprișan care l-a pârât, astfel, pe Ciolacu, Vioricăi Dăncilă.
Practic, Marian Oprişan a întrerupt şedinţa şi l-a pârât pe Ciolacu. ,,Auziţi ce spune, doamna premier, că ar fi trebuit să vă daţi demisia”, a spus liderul PSD Vrancea. Dăncilă le-a spus colegilor că s-a gândit în acel moment să-şi dea demisia, dar a renunţat apoi la idee ca PSD să nu piardă guvernarea.

Liderul PSD Vrancea a avut un schimb de replici şi cu primarul Capitalei Gabriela Firea. Marian Oprişan i-a acuzat pe Paul Stănescu şi Gabriela Firea că vor să pună PSD în braţele lui Victor Ponta. ,,Nu ţi-e ruşine să mă acuzi pe mine de aşa ceva?”, i-a răspuns Gabriela Firea lui Oprişan.
Astăzi, vicepreședintele PSD Gabriela Firea a confirmat, la sediul central al partidului, tensiunile de la finele săptămânii trecute din Comitetul Executiv Național al partidului. Printre altele, Firea a povestit că vicepreședintele PSD Marian Oprișan l-a acuzat pe fostul președinte executiv PSD Paul Stănescu, pe grupul intern de WhatsApp al liderilor partidului, că vrea să facă PSD „mic” și să i-l dea lui Victor Ponta. Totodată, vicepreședintele PSD Gabriela Firea a spus că îi este groază de faptul că vicepreședintele PSD Marian Oprișan conduce grupul de lucru care elaborează strategia politică a partidului în vederea Congresului din 29 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here