Femeile liberale se vor pregăti, pe parcursul celei de-a doua jumătăţi a acestui an, pentru o carieră de ales local. În acest sens, Organizaţia Femeilor Liberale va demara programul de pregătire politică „Femeile liberale pot ajuta România”, un program care, conform organizatorilor, se va derula în două etape.

“În prima parte, care se va desfăşura în lunile iunie şi iulie, va avea loc o pregătire politică a femeilor din Partidul Naţional Liberal ce sunt membre ale Organizaţiei Femeilor Liberale. A doua parte a programului va fi o pregătire tehnico-administrativă a candidatelor femei pentru funcţia de consilier local, consilier judeţean şi primar. Rolul acestui program este de a pregăti femeile pentru activitatea politică şi de a implica cât mai multe simpatizante în viaţa politică pentru a promova politici care să răspundă nevoilor cu care femeile se confruntă zi de zi”, se arată într-un comunicat de presă al Organizaţiei Femeilor Liberale Buzău.

În prima parte a programului, participantele vor fi instruite de către traineri specializaţi în management organizaţional, comunicare şi activităţi specifice organizaţiilor politice. În deschiderea acestor sesiuni de pregătire vor avea loc discuţii pe marginea programului de guvernare propus de Uniunea Social-Liberală şi impactul acestuia asupra nevoilor femeilor din România. În cadrul acestui program de pregătire politică, femeile vor învăţa despre managementul organizaţional, vor afla cum să comunice în interiorul organizaţiei şi către electorat, astfel încât mesajul politic să fie receptat cât mai bine.

A doua parte a acestui program de pregătire pentru femeile din Partidul Naţional Liberal se va desfăşura în lunile octombrie şi noiembrie şi va consta în pregătirea candidatelor nominalizate pentru candidaturile de consilieri locali, consilieri judeţeni şi primari. Acestea vor aprofunda informaţii privind administraţia publică locală, buna guvernare locală şi centrală şi vor fi instruite privind comportamentul în campania electorală. 

O primă sesiune a programului se va desfăşura în perioada 25-26 iunie 2011 la Brăila şi va reuni reprezentantele Organizaţiilor Femeilor Liberale din Galaţi, Brăila, Tulcea, Călăraşi, Buzău, Ialomiţa, Constanţa, Giurgiu, Olt, Dolj, Prahova, Argeş, Dâmboviţa. La această primă sesiune a programului vor participa preşedintele Organizaţiei Femeilor Liberale din Buzău, preşedintele organizaţiei de municipiu-reşedinţa de judeţ şi vicepreşedinţi ai organizaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here