Liberalii vor vota în favoarea cererii DNA în cazul senatoarei PNL Doina Tudor, acuzată de complicitate la infracţiunea de luare de mită, a anunţat luni de copreşedintele PNL Vasile Blaga. „Eu nu am niciun motiv să spun că e vinovată. Eu cred că este nevinovată, dar lucrul acesta trebuie să-l demonstreze în faţa Justiţiei. În consecinţă, vom vota la vedere cererea Justiţiei”, a declarat Vasile Blaga.

Comisia juridică a Senatului discută astăzi solicitările DNA privind începerea urmăririi penale împotriva fostului ministru de Interne, senatorul UNPR Gabriel Oprea, şi cea privind reţinerea şi arestarea senatoarei PNL de Buzău Doina Tudor.

Procurorul şef al DNA a transmis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cererea şi referatul, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a solicita Senatului încuviinţarea reţinerii şi arestării senatoarei Anca Doina Tudor, acuzată de complicitate la infracţiunea de luare de mită. Datele din dosar arată că în perioada martie-mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat în mod direct „pe inculpatul Tudor Daniel George să primească suma de 200.000 de euro (din suma totală de 300.000 de euro primită de inculpatul Tudor Daniel George), pentru ca, în schimb acesta, în calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să favorizeze o firmă de asigurări care făcuse obiectul unor activităţi de control”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here