Ion VasileSenatorul conservator Ion Vasile este unul dintre cei doi parlamentari buzoieni despre care se afirma ca au cazut in plasa jurnalistilor cotidianului „Romania Libera”, care, la jumatatea acestei saptamani a publicat rezultatele unei anchete-inscenare, menite sa arate cati dintre alesii romani sunt dispusi sa initieze discutii in vederea demararii unor afaceri, desi statutul de deputat sau de senator le interzice expres implicarea in orice fel de activitati comerciale.

In cadrul unei operatiuni intitulate „SMS din Emirate”, 460 parlamentari romani au primit, simultan, mesaje pe telefoanele mobile de serviciu, cu urmatorul continut: „Buna ziua dle/dna… Mă numesc Lynn Fischer, sunt reprezentanta in Romania a unui mari fond de investment din Emirate si vreau sa va propose o afacerea. Cand ma puteti primi un sfert de ore”. Greselile de limba romana, titrau realizatorii anchetei, au fost intentionate, tocmai pentru a da credibilitate demersului. Jurnalistii “Romaniei Libere” au primit 113 apeluri si 68 mesaje scrise, din partea unui numar de 116 deputati si senatori care doreau sa poarte discutii in vederea initierii unei afaceri, fapt care denota, conform acestora, ca un sfert din Legislativul Romaniei ar fi fost interesat de un asemenea demers. In schimb, doar zece parlamentari au declinat oferta in cauza, tot prin mesaj scris.

Printre cei cazuti in plasa operatiunii “SMS din Emirate” se numara, conform sursei citate, senatorul conservator Ion Vasile si deputatul social-democrat Adrian Mocanu. Primul a trimis un mesaj scris cu urmatorul text: “Am primit un mesaj din partea dumneavoastra Astept un apel Dr. Ion V”, mesaj pe care, vineri, la conferinta de presa a Partidului Conservator, si l-a asumat: „Eu sunt dispus sa discut cu oricine vrea sa investeasca in judetul Buzau. Nu ar fi fost pentru prima oara cand am făcut lobby”, a declarat senatorul Ion Vasile.

In ceea ce-l priveste pe deputatul Adrian Mocanu, autorii articolului afirma ca acesta l-ar fi apelat o singura data pe investitorul fictiv. In schimb, contatctat telefonic, acesta neaga informatia: “Eu eram in campanie electorala, nu am timp de altceva. Nu am primit niciun SMS de la nimeni!”.

Mihail TUDOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here