vasile blaga

„Am convingerea că oamenii știu ce au de făcut și oricât de puternic ar fi un lider județean sau altul, până la urmă, fiecare va vota conform propriei opțiuni. Nu facem paradă că avem un număr foarte mare de colegi, de președinți de organizație care au votat moțiunea noastră, dimpotrivă, peste tot am spus – libertate totală de exprimare a opiniei de către fiecare delegat”, a precizat aseară, la Buzău, Vasile Blaga, după prezentarea moțiunii cu care candidează pentru un nou mandat la conducerea formaţiunii politice.

Liderul Partidului Democrat Liberal a mai spus că nu există vreo posibilitate ca formațiunea la conducerea căreia se află în prezent să se scindeze după Convenția Națională care va avea loc sâmbătă și a explicat de ce. „Avem o tradiție în partid a întăririi lui în opoziție. PD-L-ul muncește foarte bine în opoziție. După Convenția Națională din 2001, când a câștigat președintele Traian Băsescu, a plecat domnul Roman, președintele partidului, a plecat jumătate din conducere – atunci partidul era condus de Consiliul Politic care avea șase vicepreședinți. Și au plecat trei – Duvăz, Sasu și Severin, și nu s-a rupt partidul, s-a întărit. Am avut apoi o decizie luată într-o noapte, pe la ora două, de anu permite niciunui ales al partidului să aibă afaceri cu consiliile locale sau județene ai căror membri sunt. Și am pierdut doi viceprimari de municipii, la Arad și Sibiu și 119 consilieri județeni și locali. Și partidul nu s-a rupt, s-a întărit”, a precizat președintele PDL.

Cât privește o eventuală cooptare a contracandidatelor sale în echipa de conducere  a partidului după data de 23 martie, Vasile Blaga, a dat de înțeles  că decizia aparține celor 300.000 de membri de partid care își vor manifesta opinia la Convenția de sâmbătă prin votul celor 5000 de delegați. „În acest partid, funcția se câștigă prin vot. Mi-aș dori să fie reprezentate toate curentele. Asta va decide Consiliul Național de Coordonare din 6 aprilie”, a încheiat liderul PDL. Vasile Blaga este sigur de victoria sa pentru un nou mandat la conducerea formațiunii politice și nu a ezitat să-i atace pe dezertații din partid. „Vom câștiga, indiscutabil. Dar, m-ați văzut și după Convenția din 2011, am spus-o și în sală. Eu, politică voi face în PDL. În afara lui nicidată. Pe mine nu mă cheamă nici Sorin Frunzăverde, nici Stânișoară, nici cine o mai fi după 23 (n.r. martie)”, a spus aseară la Buzău președintele PDL, Vasile Blaga.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here