cezar preda nouVicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX că, în opinia sa, „curtoazia” pe care şeful statului o face Guvernului Ponta este „marca Traian Băsescu”, spunând că preşedintele i-a apreciat ani la rând şi pe democrat-liberali, apoi s-a săturat de ei.

„Este o confuzie în a aprecia Guvernul pentru ceea ce de fapt a decis piaţa economică. Curtoazia pe care o face Băsescu Guvernului Ponta este marca Traian Băsescu. Şi pe noi ne-a apreciat ani la rând şi apoi s-a săturat de noi”, a precizat vicepreşedintele PDL. Cezar Preda crede că ceea ce s-a întâmplat luni seară la depunerea jurământului de către noul ministru al Justiţiei „risipeşte orice dubiu asupra excelentelor relaţii dintre premierul Ponta şi preşedintele Băsescu”. „Este clar că războiul procurorilor a trecut. Îmi doresc ca această înţelegere între preşedintele Băsescu şi Guvern să continue pentru rezolvarea marilor probleme ale României de pe agenda curentă: creşterea preţurilor, falimentul întreprinderilor, restituirea proprietăţilor”, a adăugat Cezar Preda.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, la după jurământul de învestire al noului ministru al Justiţiei, Robert Cazanciuc, că este o surpriză faptul că pe primele două luni ale anului s-a înregistrat, pentru prima dată de la Revoluţie, un sold pozitiv al comerţului exterior.

„Aş vrea să profit de onoarea pe care o am să fie Guvernul aici şi să observ că pe primele două luni ale anului este pentru prima dată când avem un sold pozitiv al comerţului exterior, cred că prima dată de la Revoluţie. Sigur, unii dintre dumneavoastră or să se mire de cum s-a întâmplat. S-au cumulat efectele în timp şi iată că reuşim să reducem deficitul de cont curent, chiar să avem surprize ca cele de pe primele două luni ale anului”, a afirmat preşedintele Traian Băsescu, în discursul său de la Palatul Cotroceni după depunerea jurământului de către Cazanciuc.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here