Legea Electorală actuală trebuie schimbată. Este opinia deputatul buzoian Cezar Preda, care consideră că în actuala formă, aceasta a adus mari prejudicii instituției Parlamentului.

“Această lege electorală trebuie schimbată și m-ar bucura să reușim acest lucru. În forma actuală această lege a adus un mare prejudiciu instituției parlamentare, dar și societății civle, atât la modul în care a fost concepută, cât și în felul în care a permis accesul în Parlament.”

Preşedintele Comisiei de Cod electoral, Sulfina Barbu, a declarat că PDL propune ca principii care să stea la baza legii electorale reducerea numărului de parlamentari, votul uninominal şi menţinerea pragului electoral de 5%.

Sulfina Barbu a precizat, înaintea şedinţei comisiei, că fiecare grup parlamentar va prezenta principiile pe care le susţine pentru Legea electorală şi opiniile pentru legile electorale care sunt deja depuse în Parlament.

„Sper ca astăzi, după această şedinţă, să ştim exact pe ce mergem, ca într-o săptămână să putem veni cu propuneri concrete şi să găsim un consens în Comisia electorală formată din 13 persoane, cu reprezentanţi de la toate partidele parlamentare, astfel încât să ne încadrăm în mandatul pe care l-am primit, ca până la 30 aprilie să putem întocmi un raport şi înainta plenului o propunere legislativă”, a declarat Sulfina Barbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here