Cezar Preda își critică din nou colegii de partid. După ce în urmă cu două săptămâni deputatul buzoian o acuza de “ipocrizie” pe Monica Macovei și îi invita pe Sever Voinescu, Cristian Preda şi Teodor Baconschi să-și facă propriul partid, Preda îl cataloghează pe ministrul de Externe drept un “intelectual arrogant”. Asta după ce prim-vicepreşedintele PDL a considerat lamentabilă ieşirea lui Cezar Preda la adresa colegilor săi de partid.

„PDL are nevoie de dialog intern şi cu societatea. Lamentabilă ieşirea deputatului Cezar Preda împotriva noilor figuri din PDL. Dl Preda consideră că partidul putea rămâne de-a pururi neschimbat. Un partid închis cu şapte lacăte, pe care nicio idee venită dinspre lumea exterioară, dinspre societate să nu-l poată penetra. Dl Preda sfidează astfel atât votul exprimat la recentul congres al PDL, cât şi aşteptările electoratului de dreapta, pe care primenirea partidului le reflectă. Spre deosebire de PSD sau PC, partidul nostru a ştiut să evolueze, lucru care văd că îi displace profund d-lui Preda”,  a scris Baconschi, într-o postare pe blogul personal.

În opinia lui Cezar Preda, greşeala capitală pe care au făcut-o colegii săi de partid a fost accea că au afirmat că PDL a abandonat proiectele lui Traian Băsescu.

„Eu nu am vrut să intru într-o polemică cu acești colegi ai mei. Pe mine m-a deranjat un lucru peste care n-am putut să trec. (…) Din punctul meu de vedere o greșeală capitală a fost cea prin care au spus că PDL a abandonat proiectele lui Traian Băsescu. Ori așa ceva eu nu pot să admit. În rest că-și fac ei partid și găsesc formula să atragă toată dreapta în acest partid e problema lor. Dacă prezintă și soluții mă duc imediat lângă ei. Dar asta, să ne acuze pe noi că am trădat proiectele lui Traian Băsescu, oameni care n-au fost niciodată în vremuri grele alături de noi când știu foarte bine că Boc a respectat fidel politica lui Traian Băsescu”, a declarat deputatul buzoian.

Mai mult decât atât, Preda nu i-a rămas dator ministrului de Externe după comentariile la adresa sa făcute de acesta. „Aș putea spune mai multe despre domnia sa, dar nu o fac. E o reacție de intelectual arogant, care atunci când nu are soluții începe să-i jignească pe cei care consideră că nu se ridică la nivelul poziționării lor. Numai că poziționarea dânsului, ca și a altor colegi este mult mai vremelnică decât poziționarea mea în partid”, a încheiat Preda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here