Senatorul PDL Viorel Constantinescu a votat împotriva legii inițiate de către colegul său de partid, deputatul Cezar Preda. Senatorul buzoian a adus ca argument decizia grupului parlamentar al PDL din Senat, care a hotărât ca toți senatorii puterii să voteze împotrivă, motivând că în actuala Lege a Învățământului există o prevedere similară, care dă dreptul fiecărei școli să adopte o uniformă.

“Am votat împotrivă, pentru că așa s-a stabilit în cadrul grupului PDL de la Senat. Există o prevedere în Legea Învățământului în care fiecare școală poate să-și adopte propria uniformă. Nu este normal ca noi să impunem prin lege o uniformă anume”, a declarat Viorel Constantinescu.

Legea privind obligativitatea purtării uniformelor pentru elevii din ciclul primar și gimnazial, inițiată de către deputatul PDL Cezar Preda, a fost respinsă în Senat cu 91 de voturi „împotrivă”, patru abțineri și doar șase „pentru”. Printre senatorii care au votat pentru această lege se numără și liberalul Mircea Diaconu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here