Senatorul PDL Viorel Constantinescu nu mai vrea în Parlament. Senatorul buzoian a declarat răspicat că nu mai dorește să candideze la alegerile parlamentare de anul viitor dacă nu se va legifera referendumul prin care românii și-au dat acordul pentru reducerea numărului de parlamentari la 300.

“Eu sunt adeptul referendumului, dacă nu se întâmplă nimic cu modificarea numărului de parlamentari, în sensul conform referendumului, eu nu candidez! Pentru că nu se face conform voinței poporului. Trebuie să ținem cont de ce spune, că e bine, că e rău, în primul rând noi trebuie să arătăm că ținem cont de ce a spus poporul, și nu invers. Deci, dacă se întâmplă să nu se modifice numărul de parlamentari, conform rezultatului referendumului, eu nu candidez! Sper că problema va fi rezolvată prin punerea în valoare a rezultatului referendumului. Este o datorie de onoare a Parlamentului. Dacă vrei să fii reprezentantul poporului, trebuie să ții cont de ceea ce a zis poporul”, a declarat senatorul Viorel Constantinescu.

Prin legiferarea referendumului, parlamentarii ar vota practic pentru desființarea propriilor fotolii. Potrivit legii privind alegerile parlamentare, normele de reprezentativitate în cazul unui județ sunt de 70.000 de locuitori pentru un deputat și de 160.000 pentru un senator. În prezent județul este reprezentat la nivel parlamentar de 3 senatori și 7 deputați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here