Un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Brăești, a fost arestat după un scandal provocat marți seară, când a amenințat un echipaj de poliție sosit să aplaneze un conflict pe care individul l-a avut cu soția lui. Când polițiștii s-au întâlnit cu cel reclamat la 112, bărbatul era în brațe cu un bebeluș, de care s-a folosit pentru a nu fi imobilizat de oamenii legii pe care i-a amenințat și înjurat. În cele din urmă, cu ajutorul forțelor suplimentare ajunse la fața locului, individul a fost încătușat, ajungând în arestul Poliției buzoiene.

În seara de 17 ianuarie a.c., polițiștii Secției de poliție rurală Pârscov au fost sesizati prin apel SNUAU 112 cu privire la un caz de violență domestică în Brăești.

La fața locului s-a deplasat de îndată un echipaj de poliție pentru a verifica cele semnalate, pe o cale de acces către imobilul indicat fiind identificat un bărbat de 36 de ani, care se deplasa pe jos, cu un minor de 11 luni în brațe, acesta manifestând o atitudine agresivă pe fondul unui conflict cu soția. Comportamentul agresiv al bărbatului a continuat și în relație cu polițiștii, cărora le-ar fi adresat injurii și amenințări cu acte de violență și ar fi încercat să-i agreseze.

Bărbatul ar fi profitat de faptul că ținea în brațe minorul, pentru a îngreuna intervenția polițiștilor.

Au fost dirijate forțe suplimentare la fața locului, iar in momentul în care intervenția nu a mai prezentat risc pentru copil, acesta fiind în siguranță, bărbatul a fost imobilizat și a fost înlăturată starea de pericol.

Pe numele său, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu și au demarat cercetări pentru violență în familie.

De asemenea, în data de 18 ianuarie a.c., în urma probatorului administrat și a plângerii formulate de către doi dintre polițiștii care au intervenit la cazul de violență domestică, Parchetul de pe lângă Judecătoria Pătârlagele a dispus continuarea urmăririi penale față de agresor pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj, totodată fiind luată măsura reținerii față de acesta pentru 24 de ore.

Ieri, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru 30 de zile., precizează Biroul de Presă al IPJ Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.