În perioada 15 – 18 august, aproximativ 300 de poliţişti au acţionat zilnic atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat public de ordine şi siguranţă, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în localităţile unde s-au desfăşurat manifestări religioase, culturale şi artistice.

Efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au acţionat în special în zonele aglomerate, respectiv pieţe, târguri, centre comerciale, locaşuri de cult, zonele de agrement, precum şi pe arterele unde s-au înregistrat valori ridicate de trafic.

Poliţiştii rutieri au utilizat echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, urmărind în special combaterea excesului de viteză.

În total, în minivacanţa de „Sf. Maria”, poliţiştii buzoieni au constatat 32 de infracţiuni, dintre care 14 de natură judiciară, 12 la regimul circulaţiei, 2 de natură economico-financiară şi 4 de altă natură, au identificat 20 de suspecţi de infracţiuni şi au aplicat 1331 de sancţiuni contravenţionale.

1103 dintre neregulile sancţionate de poliţişti în această perioadă au fost la regimul circulaţiei pe drumurile publice, 465 de abateri fiind depăşiri ale limitelor de viteză maxime admise. Poliţiştii rutieri au reţinut 55 de permise de conducere, dintre care 17 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, şi au retras 11 certificate de înmatriculare. De asemenea, 135 din totalul sancţiunilor aplicate au fost la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 69 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 24 la alte acte normative.

                  

 

                   Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 352.140 de lei, în această perioadă fiind confiscate şi bunuri în valoare de 88.755 de lei.     

                  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.