Astăzi, la Centrul de Prevenire a Criminalităţii (Clubul Poliţiştilor) a fost lansată în plan local Campania de responsabilizare a cetăţenilor iniţiată de Ministerul Administraţiei şi Internelor sub sloganul „Tu decizi! Votează legal!”, în contextul desfăşurării alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat din 9 decembrie 2012. Campania are drept obiective informarea cetăţenilor asupra sancţiunilor legale prevăzute pentru încălcarea legislaţiei electorale şi conştientizarea acestora, pentru desfăşurarea în condiţii de legalitate a procesului electoral. Campania „Tu decizi! Votează legal!” se adresează, în general, tuturor cetăţenilor români cu drept de vot şi, în special, tinerilor care împlinesc 18 ani şi votează pentru prima dată.

Efectivele tuturor structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor reprezentate la nivelul judeţului Buzău vor desfăşura, până pe data de 9 decembrie a.c., întâlniri cu cetăţenii atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, recomandările preventive adresate cetăţenilor cu drept de vot fiind susţinute şi de pliantele care conţin mesajul campaniei de informare şi care vor fi înmânate acestora. Totodată, pentru promovarea mesajului campaniei „Tu decizi! Votează legal!”, vor fi postate afişe în locuri accesibile, cu grad ridicat de vizibilitate din partea publicului larg (în perioada campaniei electorale), respectiv în secţiile de votare (în ziua votului) şi va fi solicitat sprijinul mass-media locale pentru difuzarea spoturilor TV şi audio.

La nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor au fost realizate, prin mijloace proprii, 60.000 afişe tip A2, 500.000 flyere tip A6, precum şi spoturi audio şi video.  Judeţului Buzău, i-au fost repartizate, pentru a fi distribuite în cadrul activităţilor de informare şi conştientizare derulate în plan local, 10.000 de flyere şi 1.200 de afişe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.