Campania „Tu decizi! Votează legal!” a continuat astăzi cu acţiuni în centrele comerciale  şi în gările din oraş. Campania are drept obiective informarea cetăţenilor asupra sancţiunilor legale prevăzute pentru încălcarea legislaţiei electorale şi conştientizarea acestora, pentru desfăşurarea în condiţii de legalitate a procesului electoral. Campania „Tu decizi! Votează legal! se adresează, în general, tuturor cetăţenilor români cu drept de vot şi, în special, tinerilor care împlinesc 18 ani şi votează pentru prima dată. Astăzi poliţiştii au împărţit flyere şi i-au sfătuit pe buzoienii întâlniţi în mall şi în autogări să voteze în funcţie de preferinţe, nu influenţaţi de cadouri electorale.

Efectivele tuturor structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor reprezentate la nivelul judeţului Buzău vor desfăşura, până pe data de 9 decembrie a.c., întâlniri cu cetăţenii atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, recomandările preventive adresate cetăţenilor cu drept de vot fiind susţinute şi de pliantele care conţin mesajul campaniei de informare şi care vor fi înmânate acestora. Totodată, pentru promovarea mesajului campaniei „Tu decizi! Votează legal!”, vor fi postate afişe în locuri accesibile, cu grad ridicat de vizibilitate din partea publicului larg (în perioada campaniei electorale), respectiv în secţiile de votare (în ziua votului) şi va fi solicitat sprijinul mass-media locale pentru difuzarea spoturilor TV şi audio.

La nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor au fost realizate, prin mijloace proprii, 60.000 afişe tip A2, 500.000 flyere tip A6, precum şi spoturi audio şi video.  Judeţului Buzău, i-au fost repartizate, pentru a fi distribuite în cadrul activităţilor de informare şi conştientizare derulate în plan local, 10.000 de flyere şi 1.200 de afişe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.