Poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au aplicat 575 de sancţiuni contravenţionale ca urmare a neregulilor constatate în trafic.

Cele mai multe abateri au fost comise de conducătorii auto care nu au respectat regimul legal de viteză (306), nu au utilizat centura de siguranţă (51), au condus autovehicule cu defecţiuni tehnice (28) sau au oprit şi staţionat în locuri ce au periclitat buna desfăşurare a traficului rutier (13).

26 de conducători auto au predat permisele din cauza vitezei, cea mai mare viteză, de 159 km/h fiind înregistrată în afara localităţii Spătaru, pe DN 2 E85, la volanul autoturismului aflându-se un vrâncean de 45 de ani. Totodată, cea mai mare viteză înregistrată în localitate a fost de 143 km/h, viteză înregistrată în cazul unui ialomițean de 32 de ani care și-a condus mașina pe Șoseaua Nordului din municipiul Buzău.

Alte 10 de permise au fost reținute pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice (patru), pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar(patru), pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului (unul) și pentru neprezentarea la poliție în termen de 24 de ore de la implicarea într-un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale(unul).

În această perioadă, poliţiştii au întocmit și zece dosare penale.

În cinci situații a fost vorba despre șoferi depistați băuți în trafic, iar celelalte dosare penale au fost întocmite după ce polițiștii au depistat în trafic buzoieni care conduceau autovehicule, deși nu figurau în evidența deținătorilor de permise de conducere sau aveau dreptul de a conduce suspendat.
Acţiunile poliţiştilor rutieri au vizat şi alţi participanţi la trafic, pietonii, bicicliştii şi căruţaşii care nu au respectat regulile de circulaţie, 32 fiind sancţionaţi pentru abaterile comise în trafic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.