Poliţiştii locali au luat la verificat barurile şi restaurantele din Buzău pentru a verifica dacă se respectă legea anti-fumat. În urma controalelor, 6 societati si 14 persoane au fost sanctionate.

„Poliţiştii locali din cadrul Directiei de Politie Locala Buzau, Serviciul Ordine Publica, au desfăşurat acţiuni pe raza de competenta a Municipiului Buzau, cu privire la prevenirea si respectarea Legii nr. 15/2016 privind modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002, pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun, prin care se interzice fumatul în toate spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii.
Conform legii, prin spaţiu public închis se înţelege orice spaţiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.
Cu aceasta ocazie, au fost verificate un nr. de 12 societati de alimentatie publica de tip restaurant sau bar, din care 6 societati si un nr de 14 persoane au fost sanctionate contraventional cu avertisment scris in conformitate cu prevederile Legii nr. 349/2002.
Pentru incalcarea prevederilor legale, cuantumul amenzilor pentru persoane fizice este cuprins intre 100 lei si 500 lei iar pentru persoane juridice se sancţionează cu amendă contravenţională de 5.000 lei la prima abatere, cu amendă contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii până la remedierea situaţiei care a dus la suspendarea activităţii la a doua abatere iar săvârşirea unei noi contravenţii la această lege se sancţionează cu amendă contravenţională de 15.000 lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii”, se arată în comunicatul de presă remis de Poliţia Locală Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.