În această perioadă, a minivacanţei prilejuite de Sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh – Rusaliile Ortodoxe, poliţiştii sunt angrenaţi, alături de celelalte forţe din sistemul integrat de ordine publică, în misiuni ce au drept scop menţinerea climatului de siguranţă publică.

Pentru ca minivacanţa să nu fie umbrită de evenimente neplăcute, poliţiştii buzoieni vă recomandă ca, atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, să nu purtaţi ostentativ obiecte de valoare ce ar putea să atragă atenţia infractorilor, iar dacă plecaţi de acasă să luaţi măsuri corespunzătoare de asigurare a locuinţelor.

Nu faceţi publică plecarea dumneavoastră de acasă şi rugaţi vecinii să vă supravegheze locuinţa!

Asiguraţi-vă autoturismul prin blocarea tuturor portierelor, chiar dacă vă îndepărtaţi de maşină pentru timp foarte scurt.

Adolescenţii sunt sfătuiţi să fie foarte atenţi cu cine se împrietenesc, iar în discuţiile purtate să nu dezvăluie situaţia materială pentru a nu deveni, din „prieteni” – victime.

Nu în ultimul rând, conducătorii auto care vor pleca la drum trebuie să spună „NU” alcoolului, să îşi păstreze calmul în trafic, să circule prudent şi să se asigure corespunzător la efectuarea oricăror manevre, pentru a ajunge în siguranţă la destinaţie.

Poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să nu conducă în stare de oboseală, întrucât oboseala la volan poate fi fatală şi îi sfătuiesc să alterneze perioadele de conducere cu pauze de aproximativ 15-30 de minute atunci când călătoresc pe distanţe mari şi în condiţii de temperaturi ridicate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.