Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual i-a cerut astăzi ministrului de Interne, Traian Igaş, o întâlnire, precizând că în cazul unui refuz va trebui să îşi asume consecinţele protestelor legale pe care poliţiştii le vor organiza.

Biroul Executiv Central al SNPPC îi cere ministrului Traian Igaş clarificarea a trei subiecte de interes maxim privind respectarea relaţiilor de muncă în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), potrivit unui comunicat al sindicaliştilor.

Astfel, sindicaliştii vor derularea procedurilor de negociere şi semnare a Acordului privind raporturile de serviciu, pentru poliţişti, a Contractului colectiv de muncă, pentru personalul contractual, rezolvarea, până la sfârşitul lunii februarie, a restanţelor financiare pe care MAI le datorează din 2011 personalului pentru norma de echipare şi diferenţa privind norma de hrană.

„Solicitarea conducerii SNPPC are un caracter imperativ, pentru că, de la numirea sa în funcţie, ministrul Igaş a blocat în totalitate dialogul social în MAI. Pe acest fundal, deci fără consultarea reprezentanţilor legali ai personalului, au fost modificate acte normative importante precum Statutul Poliţistului şi Legea de funcţionare a Poliţiei de Frontieră”, susţin sindicaliştii.

Totodată, sindicaliştii susţin că MAI, ca angajator, a încălcat legislaţia în vigoare prin nevalidarea documentelor interne privind relaţiile de muncă şi reprezentativitatea organizaţiilor salariaţilor şi a emis mai multe dispoziţii abuzive.

„Solicitarea de întâlnire cu ministrul Igaş are un termen apropiat şi imperativ, în contextul afirmaţiilor făcute de premierul Emil Boc privind prioritatea Dialogului social în rezolvarea problemelor litigioase şi, în aceeaşi măsură, din cauza presiunii legitime exercitate de membrii sindicatului”, se arată în comunicat.

SNPPC precizează că în cazul unui nou refuz de dialog, ministrul Traian Igaş este cel care va trebui să îşi asume, personal, consecinţele protestelor legale pe care poliţiştii şi personalul contractual din MAI le vor desfăşura, în toată ţara, în contextul protestelor sociale existente.

Deputatul liberal George Scutaru a anunţat, vineri, că ministrul Traian Igaş şi mai mulţi oficiali din conducerea MAI ar urma să se prezinte, miercuri, 25 ianuarie, la Comisia de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor, unde au fost invitaţi pentru a discuta despre modul de acţiune al forţelor de ordine la protestele care au avut loc.

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a informat Comisia de apărare că în perioada 25-27 ianuarie va participa, la Copenhaga, la lucrările Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, astfel că nu va putea fi la Camera Deputaţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.