Politistii buzoieni afiliati Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual vor protesta marti, la Bucuresti. Mitingul va avea loc intre orele 9.30-14.00 si se va desfasura in Piata Constitutiei.

Protestul, care ar fi trebuit sa aiba loc saptamana trecuta, a fost amanat pentru data de 17 mai, zi in care proiectul de lege privind disponibilizarile va fi supus dezbaterii. Potrivit sindicalistilor, actul normativ care ar trebui sa primeasca votul final in Parlament, „urmeaza sa reglementeze o disponibilizare masiva a personalului din MAI, precum si anularea mai multor drepturi cuvenite, prin lege, celor disponibilizati“.

Sindicalistii de la nivel central acuza MAI ca ar fi dezinformat Comisiile parlamentare asupra numarului real de politisti, care functioneaza in Romania. Reprezentantii SNPPC afirma ca, prin „reducerea considerabila“ a numarului real de politisti, va fi pusa in pericol insasi calitatea ordinii publice din Romania si va fi afectat chiar procesul de aderare a Romaniei la spatiul Schengen. Comisiile de administratie si de aparare ale Camerei Deputatilor au decis, in 2 mai, in absenta reprezentantilor opozitiei, sa aprobe proiectul legii privind disponibilizarile din MAI. Deputatii au adoptat, in 3 mai, pe articole, proiectul de lege, votul final fiind amanat pentru saptamana aceasta.
Proiectul privind unele masuri speciale necesare pentru incadrarea in bugetul aprobat al MAI pe anul 2011 prevede ca numarul de posturi ocupate de politisti, cadre militare in activitate, soldati si gradati voluntari, preoti militari, functionari publici si personalul contractual din MAI se va reduce la nivelul ordonatorilor de credite astfel incat sa asigure, pentru 2011, incadrarea in cheltuielile bugetare si in numarul maxim de posturi aprobate. Senatul a respins acest proiect de lege, Camera Deputatilor fiind forul decizional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.