Acțiuni intense, în perioada premergătoare Sărbătorii Paştelui, ale inspectorilor de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” Buzău, în special în zona lăcaşurilor de cult, a ansamblurilor mănăstireşti, pentru a depista şi înlătura stările de pericol sau potenţielele cauze de incendiu.

Pe fondul unui aflux mare de participanţi la slujbele oficiate în perioada Paştelui, ISU Buzău recomandă populaţiei să respecte o serie de măsuri de prevenire a incendiilor. În acest sens, va fi limitat accesul credincioşilor pentru a nu se supraaglomera lăcaşurile de cult, odată cu menţinerea fixă, în poziţie deschisă, a uşilor de acces/evacuare ale bisericilor, precum şi îndepărtarea covoarelor şi a mobilierului care nu este fixat solid în pardoseală.

Buzoienii sunt sfătuiţi să ţină lumânările aprinse la distanţă de haine, păr, mobilier, coroane sau alte obiecte de cult din materiale combustibile şi să evite deplasarea cu lumânări aprinse în autovehicule.

De asemenea, vor fi efectuate controale riguroase după terminarea slujbelor pentru înlăturarea eventualelor surse care pot declanşa incendii, iar parcarea maşinilor în vecinătatea mănăstirilor sau a bisericilor trebuie făcută astfel încât să nu blocheze căile de acces pentru intervenţia autospecialelor de pompieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.