Pompierii de la inspectoratele din ţară vor avea întâlniri de informare cu administratorii de clădiri tip mall, în perioada următoare, pentru a discuta despre obligaţiile cele revin acestora din urmă în cazul organizării de evenimente cu public numeros, pentru a evita incidente precum cele de la concertul Carla’s Dreams din Piatra Neamţ, anunţă Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. În cadrul acestor întâlniri se vor expune obligaţii ce le revin administratorii în cazul organizării de evenimente cu public numeros.

„În vederea susţinerii climatului de siguranţă la astfel de evenimente, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus unităţilor subordonate informarea administratorilor clădirilor de tip mall sau a altor categorii de construcţii în care se organizează manifestări de gen, cu privire la obligaţiile enumerate”, se arată într-un comunicat al IGSU.

Totodată, administratorii mallurilor vor fi nevoiţi să trimită notificări către pompieri de fiecare dată când au intenţia să organizeze manifestări care presupun prezenţa a minimum 200 de persoane, în spaţii închise.

În comunicatul IGSU sunt reamintite principalele obligaţii care revin organizatorilor unor evenimente cu public numeros, pentru a evita situaţii ca cea de la Piatra Neamţ de vineri seară: „Stabilirea planului de organizare a evacuării utilizatorilor, odată cu finalizarea lucrărilor de realizare a amenajărilor; respectarea numărului maxim de persoane prevăzut în proiectul de amenajare, pentru manifestările în spaţii închise; delimitarea zonelor amenajate temporar în spaţii închise cu mijloace de marcare şi indicatoare de securitate corespunzătoare; instruirea personalului cu atribuţii pe linia apărării împotriva incendiilor asupra modalităţilor practice de acţiune privind evacuarea utilizatorilor în caz de incendiu”.

Poliţia Neamţ a deschis, sâmbătă, un dosar penal pentru infracţiunile de vătamare corporală din culpă şi neluarea măsurilor legale privind securitatea şi sănatatea în muncă, după ce, vineri seară, mai multor persoane li s-a făcut rău la concertul Carla’s Dreams. Nouă persoane care asistau la concert au avut nevoie de asistenţă medicală după ce li s-a făcut rău, dintre acestea patru fiind transportate la spital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.