Pompierul Viorel Avram, care luna trecută a salvat de la înec un băiat, în timp ce se afla cu familia în Parcul Crâng, a fost avansat astăzi, la excepțional, de la gradul de plutonier major la cel de plutonier adjutant. Ceremonia a vut loc la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Neron Lupaşcu,,.   Cu aceeaşi ocazie, subofițerului i s-a înmânat diploma de excelenţă acordată de către Inspectorul General al I.G.S.U., în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru spiritul civic, curajul, implicarea şi devotamentul manifestate pentru salvarea semenilor.                   

Pe 28 iulie, subofițerul se afla la plimbare cu familia când din zona pontonului de hidrobiciclete a auzit strigăte de ajutor. Un copil de 8 ani căyuse cu bicicleta  în helesteul din Crâng. Viorel Avram nu a stat nicio clipă pe gânduri și a sărit imediat să-l salveze pe băiatul care se blocase în algele de pe fundul heleșteului. După câteva zeci de secunde a reușit să îl salveze.

Viorel Avram are 36 de ani, locuiește în Sudiți, comuna Poșta Câlnău, şi lucrează din 2007 la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” Buzău. Este şofer pe autospecială de intervenţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.