Un numar de 3.650 de angajati ai Postei Romane vor fi disponibilizati incepand cu 3 septembrie, reprezentand 11% din total, ca parte a procesului de restructurare a companiei care vizeaza restabilirea echilibrului intre volumul de prestatii postale si numarul de salariati ai operatorului postal.

In prezent, compania are putin peste 32.000 de salariati.

Nici la Buzau, lucrurile nu vor sta altfel. La data stabilita urmeaza sa fie disponibilizati 80 de lucratori ai Postei, de la diriginti si pana la postasi. Filiala locala a Postei la Buzau numara 600 de angajati, iar cei care vor fi disponibilizati sunt angajatii in prag de pensionare, ori cei care nu au situatii financiare si familiale grave.

„In perioada 18 – 23 august, un numar de 2.392 de angajati ai companiei au optat individual, in scris, pentru disponibilizarea colectiva. In perioada 28 – 31 august va avea loc testarea profesionala a angajatilor, avand ca obiectiv selectarea personalului care va fi disponibilizat, pe baza cunostintelor specifice posturilor ocupate. La finalul procesului de restructurare, din Posta Romana vor fi disponibilizati in total 3.650 de angajati, pe baza procedurii si a setului de criterii stabilite de conducerea companiei, de comun acord cu Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania”, se arata intr-un comunicat al companiei.

Echipa de management a operatorului postal are ca obiective principale cresterea veniturilor, reducerea cheltuielilor, diminuarea datoriilor istorice ale companiei si consolidarea pozitiei de lider pe piata a companiei, se mai spune in comunicat.

Cu afaceri de 1,26 miliarde de lei in 2012, Posta este cel mai mare operator local de profil si are o retea teritoriala de 5.600 de unitati.

Actionarii CNPR sunt MSI – 75% si Fondul Proprietatea – 25%.

Compania avea la sfarsitul anului 2012 datorii totale de 568,2 milioane de lei, in crestere cu 2,9% fata de 2011.

In ultimii patru ani, compania a acumulat pierderi de 530 milioane de lei, cu toate ca a bugetat profit in fiecare an.

Posta avea 32.887 salariati la 31 decembrie 2012, fata de numar mediu de 35.576 in 2008.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.