yogaConsiderata de unii o arta, de altii o religie, yoga este de fapt o practica indiana straveche caracterizata  prin exercitiu fizic, meditatie si tehnici de respiratie, practica ce lupta impotriva stresului, imbuntateste flexibilitatea si tonusul general al organisimului si, per total, amelioreaza starea de sanatate. Provenita din sanscrita, unde inseamna uniune, “yoga” este metoda prin care se urmareste atingerea echilibrului dintre corp, minte si spirit.

In Romania, clasele de yoga au devenit o constanta in programele salilor de fitness cu participanti din ce in ce mai numerosi, ce stau marturie pentru  beneficiile pe care acest tip de antrenament le aduce. Iar stilul de yoga practicat in salile de aerobic de la noi este Power Yoga, care are ca scop tonifierea musculaturii, imbuntatirea posturii si relaxarea mintii.

La ce trebuie sa se astepte un neinitiat in practica Yoga cand vine la prima sa clasa? La un  antrenament intens, care o sa ii testeze vointa si rezistenta, dar care la sfarsit ii va oferi  o stare de relaxare si liniste interioara. Clasele de Power Yoga se concentreaza pe realizarea in flux si mentinerea  unor posturi specifice denumite “asane”. Desi pentru un spectator la o asemenea clasa, executarea acestor asane poate parea foarte simpla, participantii stiu cat de intens se lucreaza, atat la nivel fizic, cat si mental.

Practicantii yoga se declara de cele mai multe ori surprinsi de beneficiile pe care acest tip de antrenament le aduce.

„La nivel fizic, asanele (posturile) ajuta la marirea flexibilitatii organismului si la tonifierea musculaturii. Multe posturi yoga cer ca toata greutatea corpului sa fie sprijinita in anumite puncte, accentul fiind pe grupe musculare specifice. Acelasi lucru se intampla si cand exercitiile se executa lent si muschii lucreaza intens. De asemenea, se atenueaza si alte probleme cum ar fi durerile de spate cu care sunt familiarizate persoanele care petrec ore indelungate la birou. In plus yoga lupta impotriva excesului ponderal, precum si a problemelor de respiratie”, ne-a declarat Raluca Balas, instructor autorizat.

La nivel mental, yoga este un antidot pentru stresul cotidian. Faptul ca trebuie sa iti folosesti puterea de concentrare pentru a executa miscarile, precum si caracterul non-competitiv al claselor (fiecare persoana lucreaza in propriul ritm, in functie de nivelul de antrenament) au ca efect reducerea stresului si reorientarea catre sine, catre constientizarea persoanei in afara contextului familie, cariera, responsabilitati.

In Buzau, clase de Power Yoga se tin saptamanal la Jollie Studio, sub indrumarea instructorului autorizat Raluca Balas. Orele sunt potrivite atat pentru incepatori, cat si pentru avansati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.