inundatii_57784800Ploile au făcut ravagii în nord-vestul judeţului după ploile torenţiale de ieri şi azi-noapte.

24 de gospodării din patru localităţi au fost inundate de apa scursă de pe versanţi. La Vipereşti, în toiul nopţii, trei locuinţe şi opt curţi au fost inundate, iar cinci oameni au fost evacuaţi şi adăpostiţi în sediul primăriei comunei.

Apa scursă de pe versanţi a făcut prăpăd şi în comuna Verneşti. O casă şi 10 curţi din satul Cândeşti au fost inundate. În ajutorul oamenilor care s-au trezit cu apa în gospodării au sărit pompierii militari dar şi voluntarii din comună, coordonaţi de primarul Daniel Năstase.

Pentru a limita pagubele, autorităţile locale au spart un dig azi-noapte pentru ca apa care se scurgea de pe deal să ocolească casele. În urma ploilor abundente, DN 2 E85 a fost inundat în trei puncte (Crucea Comisoaiei, iesire mun. Rm. Sarat şi limita judet Buzau), iar pe DN 10, aluviuni scurse de pe versanți au inundat șoseaua în dreptul localității Sătuc, dar şi pe raza comunei Verneşti, carosabilul fiind inundat și la Lunca Cislăului. Din cauza furtunii, aproape 3000 de consumatori au rămas fără curent electric în Cătina, Chiojdu și Mărăcineni. La Chiojdu, vijelia a rupt un stâlp din beton. Tot din cauza vijeliei, patru copaci au fost puși la pământ: doi în municipiul Buzău, unul pe o stradă din Râmnicu Sărat iar unul în comuna Cătina. La Buzău, un copac de pe Bulevardul Gării a fost scos din rădăcină de vijelie și a căzut peste un autoturism parcat lângă bordură. Șoferul a avut mare noroc că nu se afla în maşină. Parcase autoturismul și se afla la recepția unui hotel din zonă unde urma să se cazeze. Autoturismul, o Dacia Logan, a fost avariat în proporție semnificativă, iar o altă mașină a suferit avarii minore, caroseria fiind zgâriată de crengile copacului.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.