Preşedintele PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, a comentat, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, într-un stil acid, numirea fostului consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu în funcţia de ministru al Muncii.

Deputatul buzoian spune că s-ar fi aşteptat ca persoana numită pe acest portofoliu să fie din interiorul PDL, nu din afara partidului: „Nu am cunoscut şi, nefiind în conducerea partidului, nu ştiu cum s-a luat decizia. Este, până la urmă, responsabilitatea primului ministru al României şi a preşedintelui, am înţeles că domnia-sa s-a consultat şi cu partidul, cu conducerea partidului. Dar dacă mă întrebaţi ce aş fi făcut eu dacă eram, eu aş fi acceptat o persoană din interiorul partidului, pentru că eu cred că un partid la guvernare are resursele necesare din interior, şi noi chiar aveam oameni cu expertiză în Muncă. Dar aceasta-i decizia, să vedem ce-o ieşi de aici. Am văzut că anumiţi colegi din partid îl cunosc foarte bine pe domnul Lăzăroiu, spunând că este o persoană extraordinară, care va face multe pe acolo; eu nu-l cunosc aşa bine şi nu l-am văzut într-o legătură directă cu Ministerul Muncii. Aştept şi eu să văd ce va face domnul Lăzăroiu, nu ştiu dacă a lucrat vreodată în executiv, dar dânsul a spus că este sociolog, şi acesta înseamnă de la sine că are legătură cu Ministerul Muncii. Şi noi am înţeles, şi-i dăm toată încrederea şi susţinerea noastră. Oricum, nu avem altă alternativă decât să ne vedem de proiectele pe care le avem, şi sper ca domnia-sa să continue proiectele începute, de reformare a statului şi, în primul rând, a pieţei muncii. Da, eu am fost foarte surprins, nu mă aşteptam chiar dacă mă picai cu ceară, nu mă gândeam că partidul, în înţelepciunea sa, va găsi această soluţie. Dar se vede treaba că s-a schimbat conducerea partidului, e o gândire mult mai modernă asupra resurselor interne ale partidului şi a evaluării acestui proiect şi a oamenilor care-l fac, cred că aşa vor decurge lucrurile de acum înainte, vor veni oamnei care, în general, au o expertiză foarte bună şi nu mai este nevoie să facă şi militantism politic şi nu ei sunt cei care trebuie să se ducă la uşile cetăţenilor, lucrurile s-au separat acum; politica dinainte era ca să treci prin toate furcile caudine ale politicii, să o iei de jos, să munceşti, să fii consilier, să fii deputat, să fi apoi ministru. Acum s-au inversat rolurile, unii sunt cu munca în teritoriu, alţii sunt cu expertiza pentru a îndeplini programul pe care l-am propus. Cred că aşa va fi de acum înainte”, a spus Preda.

Din punctul său de vedere, mult mai nimerită pentru această funcţie ar fi fost deputatul Claudia Boghicevici, membru al Comisiei de muncă a camerei: „Eu pot să evaluez capacitatea unei persoane de a se implica decât prin ceea ce văd în Parlament. În Comisia de Muncă, este o comisei foarte grea, şi după ce domnul Botiş a plecat la minister, acolo a rămas tot greul acestei comisii, din partea Partidului Democrat Liberal, pe două doamne deputat, Claudia Boghicevici şi Mihaela Stoica. Şi vreau să vă spun că le-am urmărit foarte atent – noi neavând preşedinţia acestei comisii, care este la domnul deputat Dobre, de la P.N.L. -, le-am văzut cum s-au descurcat. Eu – dar este degeaba, punctul meu de vedere nu văd ce relevanţă ar putea să aibă – o vedeam pe Claudia Boghicevici în această postură, pentru că este un tânăr deputat care muncise foarte mult pe această chestiune, dar nu are rost să mai comentăm un lucru care s-a decis. Dacă mă întreba cineva înainte, aş fi spus”, a mai afirmat deputatul Cezar Preda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.