Prefectul Paul Beganu susține că este posibil ca, în scandalul privind auditul Comisiei Europene asupra ”Drumului Vinului” – unul dintre cele patru proiecte din pricina cărora au fost oprite, pentru două luni, plăţile pentru Axa 2 a Programului Operaţional Regional-Îmbunătăţirea infrastructurii regionale şi locale de transport,  să avem de-a face cu mai multe persoane responsabile de neregulile sesizate şi că, el personal, nu s-ar grăbi să arate cu degetul către cineva anume. 

”Din punctul meu de vedere, este o mare ruşine pentru Buzău, și nu numai pentru Buzău, la urma urmei. Eu nu acuz pe nimeni aici, pentru că, la urma urmei, nu țintești pentru prima dată spre cel care conduce, este posibil să fie și alții vinovați pentru aceste aspecte. Cert este un lucru: la vremea respectivă, în aprilie, anul trecut, am sesizat Ministerul Dezvoltării, am sesizat Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, am sesizat Inspectoratul de Stat în Construcții. În procesul-verbal care s-a încheiat, dacă nu mă înșel, pe 16 iunie 2010, de către reprezentanții unității de management, există o prevedere acolo, că se va sesiza Departamentul de Luptă Anti-Fraudă. Deci, este posibil ca sesizarea făcută la D.L.A.F., verificarea făcută de D.L.A.F., împreună cu ceea ce înseamnă Comisia Europeană, să se fi concretizat în acest raport, deocamdată preliminar. Dar, la noi, din câte am înțeles eu, singurul lucru care s-ar pune este legat de acela că soluția tehnică a fost schimbată după după ce s-a adjudecat la licitație, și, de aici, probabil, un anumit conflict de interese. Nici nu vreau să mă gândesc să fie cazul să dăm banii înapoi”, a declarat prefectul Beganu.

Sursa citată declară că nici nu vrea să se gândească la ipoteza că autoritatea judeţeană ar fi obligată să returneze anumite sume din valoarea proiectului: „Corecțiile financiare pot fi între doi la sută și sută la sută, ceea ce este, vă dați seama, nu prea bine. Vă dați seama ce înseamnă să returnezi 16,7 milioane euro, și așa bugeul Consiliului Județean, bugetul județului, este cum este, l-ai îngenunchiat total pentru următoarea perioadă. În condițiile în care se constată neregului, vor fi, cu siguranță, persoane trase la răspundere, dar, în următoarea perioadă, vom vedea”, a declarat prefectul Paul Beganu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.